Van Ginkel Trucks met wereldprimeur in Gorinchem • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Van Ginkel Trucks met wereldprimeur in Gorinchem

De wereldprimeurs vliegen je om de oren in Gorinchem. Op nog geen steenworp afstand van de Scania XT staat een wereldprimeur van vaderlandse bodem, en nog wel van een nieuw bedrijf: Van Ginkel Trucks laat haar VGT OWL-270C2 aan de wereld zien.

Van Ginkel Trucks is voortgekomen uit wat voorheen Ginaf Service Ederveen was. Het bedrijf is nog steeds gevestigd in Ederveen, maar richt zich vanaf nu op echte nicheproducten. Dat klopt, want dat is de OWL-270C2 helemaal. Hij ziet er met zijn knalgele smalle eenmanscabine apart uit en doet in eerste instantie denken aan een terminaltrekker. “Dat is een mogelijke toepassing, maar er kan nog veel meer met dit concept”, legt directeur Wuf van Ginkel uit.

De auto zoals die in Gorinchem staat is geconfigureerd als 4×4 bermmaaier, met een Ginaf HydroAxle en een VSE gestuurde achteras. Het chassis en de aandrijflijn zijn van DAF afkomstig. Het meest opvallend is de smalle cabine met opvallend veel glas. “De cabine is afkomstig van Lochmann uit Italië. Door zijn vele glas heb je 270 graden rondom zicht. Dat is hèt kenmerk van dit type auto en daarom hebben we de auto ook OWL-270C2 genoemd. Het OWL staat voor de uil, een dier dat 270 graden om zich heen kan kijken, de 270C staat voor 270 graden en de 2 staat voor het aantal assen”, legt Van Ginkel uit. De vele DAF-componenten zorgen ervoor dat de OWL-270C2 in principe door elke DAF-dealer geserviced kan worden.

Aan de buitenkant heeft de auto duidelijke DAF-kenmerken en dat is aan de binnenzijde eigenlijk net zo. Het stuur, de hendels, het instrumentendisplay en de bediening van de ZF AS-Tronic zien er hetzelfde uit. De centrale zitpositie is even wennen, maar het zicht rondom is werkelijk subliem.

De VGT OWL-270C2 is brandnieuw en staat nog niet eens op kenteken. “Hij moet zelfs nog naar de RDW”, zegt Van Ginkel. “Daar verwacht ik een snelle certificering, uiteindelijk is deze auto opgebouwd uit beproefde, goedgekeurde componenten.” Volgens Van Ginkel is de auto zoals die in Gorinchem staat slechts één voorbeeld van de mogelijkheden. “Een 6×4 chassis, een toepassing als huisvuilchassis, als hogedruk reinigingsauto, het is allemaal mogelijk en in overleg te bekijken”, geeft Van Ginkel een expliciete uitnodiging af om even langs te komen op stand 183.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer