GPS-Buddy integreert HERE trucknavigatie in Driver App • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

GPS-Buddy integreert HERE trucknavigatie in Driver App

GPS-Buddy kondigt aan dat haar Driver App is uitgebreid met HERE trucknavigatie. Dit biedt met name (inter)nationale transportbedrijven de mogelijkheid om nog efficiënter te navigeren en de route zo te plannen dat deze met zekerheid geschikt is voor het type vrachtwagen. Met name voor zwaar transport of speciaal vervoer biedt dit de mogelijkheid om een route te plannen die perfect is afgestemd op het type transport.

Het kaartmateriaal is geïntegreerd en wordt opgeslagen op het toestel, waardoor het dataverbruik voor navigatie tot een minimum wordt beperkt. Daarnaast wordt verkeersinformatie zoals een filemelding, realtime verwerkt. Transportbedrijven kunnen zo nog beter hun laad- en lostijden afstemmen met klanten, waardoor de dienstverlening wordt verbeterd en tegelijkertijd het aantal gereden kilometers tot het noodzakelijke wordt beperkt.

Om de administratieve taken voor de chauffeur te minimaliseren kan de planner de voertuiggegevens invoeren in de studio-applicatie, zodat een chauffeur altijd de meest optimale route krijgt. In de Driver App wordt voertuiginformatie zoals afmetingen van het voertuig dan meegenomen bij het plannen van de route. Door te kiezen voor trucknavigatie wordt rekening gehouden met deze gegevens, waardoor de geplande route optimaal is voor het type voertuig. Te lage tunnels, bruggen met een te laag draagvermogen of andere obstakels worden daarbij vermeden. Ook wordt rekening gehouden met de meest optimale aanrijroute, zodat achteruitrijden of omkeren wordt beperkt. Mocht een chauffeur wisselen van vrachtwagen naar personenauto, dan wordt bij de voertuigselectie in de Driver App automatisch ook de navigatie aangepast. Verdere  functionaliteit omvat onder andere dag-/nachtweergave en snelheidswaarschuwingen.

Trucknavigatie is vanaf oktober beschikbaar.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer