Nieuwe configuraties en integratie bij Voith • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe configuraties en integratie bij Voith

Voith is vaste klant op Transport Compleet, en ook in Hardenberg is de specialist er bij. Voith komt naar de Evenementenhal met de VIAB koppeling met turboretarder, de Aquatarder SWR en de LP490 compressor. Nieuwe configuraties en mogelijkheden voor productintegratie zijn de kerngebieden waarop de Voith-stand zich dit jaar focust.

Nederland wordt topografisch gekenmerkt door duinen, laagland en polders. Hoewel dit gemakkelijk terrein is in vergelijking met andere regio’s, worden er nooit concessies gedaan aan de veiligheid, betrouwbaarheid en goede kwaliteit van vrachtwagencomponenten. In Hardenberg kunnen eindgebruikers en vrachtwagenfabrikanten zelf zien welke voordelen onze producten en diensten kunnen bieden.

De VIAB koppeling met turboretarder is misschien wel het bekendste Voith-product waarin een turbokoppeling en retarder in één hydrodynamisch circuit worden gecombineerd. Met dit systeem kan de truck zeer gecontroleerd manoeuvreren, en met zware belasting starten op moeilijk terrein. Het systeem is compact, lichter en efficiënter dan de conventionele koppeling met koppelomvormer en heeft geen last van oververhitting, ook niet bij intensief manoeuvreren op een ongelijke ondergrond; of bij het starten van een truck op een extreme helling, met volle belasting. Doelmatigheid, duurzaamheid en laag brandstofverbruik stonden voorop bij de ontwikkeling van dit geavanceerde systeem voor starten en remmen zonder slijtage.

Een remsysteem dat 35 kilogram lichter is dan zijn voorganger, dat geen extra bedrijfsmiddel vereist en dat tot 90 procent van alle remactiviteiten van de truck zonder slijtage kan uitvoeren; dat is de Voith Aquatarder SWR. De Voith Aquatarder SWR is een milieuvriendelijke secundaire waterretarder die het koelmiddel van de motor gebruikt voor het remmen. Naast al deze voordelen heeft hij ook maar de helft van de installatieruimte nodig vergeleken met zijn voorganger.

Ook de LP40 is te zien dit jaar, ontwikkeld voor de nieuwe Euro-6 motoren. Deze twee-fasen compressoren worden in een aluminium lichtgewicht design geproduceerd en vormen een serie-kenmerk van de jongste Daimler-motorgeneratie. Dit betreft ook de Mercedes Benz Actros en Antos, evenals de Travego en Citaro. Dankzij het twee-fasenprincipe bespaart de Voith-compressor tot 1 liter diesel per 100 kilometer.

Voith Turbo, een divisie van de Voith-groep, is de specialist voor intelligente rij-oplossingen, systemen en uitgebreide service. Klanten uit zeer verschillende sectoren zoals olie en gas, energie, spoorweg- en commerciële voertuigen, transporttechnologie, mijnbouw en mechanische technieken vertrouwen allemaal op de geavanceerde technologieën en door oplossingen aangestuurde expertise van Voith Turbo.

Voith is een mondiale technologische groep. Met zijn brede portefeuille van systemen, producten, services en digitale applicaties, bepaalt Voith wat de normen zijn op de markten van energie, olie en gas, papier, grondstoffen, en transport en autogerelateerd. Voith is in 1867 opgericht en heeft nu meer dan 19.000 werknemers, een omzet van van €4,2 miljard, locaties in meer dan 60 landen over de hele wereld, en is daarmee een van de grootste familiebedrijven in Europa.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer