Trendsetter GPS-Buddy op Transport Compleet • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Trendsetter GPS-Buddy op Transport Compleet

GPS-Buddy uit Almere toont op Transport Compleet Gorinchem naast zijn bestaande  mogelijkheden op het gebied van fleetmanagement en asset tracking een geheel nieuw voertuigvolgsysteem onder de naam Basic.

De GPS-Buddy Basic biedt een betrouwbare en betaalbare manier om efficiënt de realtime positie van een voertuig vast te stellen. Het is een compact, eenvoudig te monteren Tracking & Tracing-systeem dat door zijn layout ook zeer geschikt is voor montage op kleine motorvoertuigen en zelfrijdende machines als maaiers en graafequipment. Anders dan de naam doet vermoeden biedt het systeem echter zeer veel mogelijkheden.

Volgbaar
“Onze kracht is, en daarom noemen wij ons trendsetter, is dat wij nagenoeg elk stuk equipment van complete vrachtwagen tot elektrisch aggregaat of container eenvoudig te traceren en volgbaar maken. Daarnaast kunnen wij specifiek informatie met betrekking tot bijvoorbeeld temperatuur inzichtelijk maken. En dat allemaal over één platform”, aldus Desmond van Kooten, sales director bij GPS-Buddy. “Daarmee spelen wij goed in op de vraag uit de markt. Onze klanten hebben vaak naast een zeer verscheiden wagenpark ook veel equipment dat op verschillende locaties in gebruik is. Gewone fleetmanagementsystemen kunnen doorgaans wel alles over het grote rollend materieel vertellen maar zijn minder eenvoudig in gebruik als je ook een kleine bedrijfswagen of een motorfiets wilt volgen. Laat staan dat je op hetzelfde scherm ook nog kunt zien wat de vervoerscondities zijn of waar je (verhuur)apparaten en machines staan.”

Modulair
GPS-Buddy biedt met haar modulaire oplossingen een van de meest omvattende Tracking & Tracing programma’s in Nederland. Naast de basis T&T-functionaliteit is het mogelijk om, afhankelijk van de wensen, op afstand de tachograafgegevens te downloaden, de temperatuur in de laadruimte te registreren of het systeem in te zetten als fiscaal erkend ritregistratiesysteem in lichtere bedrijfsvoertuigen of zakelijk gereden personenauto’s. Ook de planning kan binnen hetzelfde programma worden meegenomen. “Het systeem is modulair, dus de klant neemt alleen die onderdelen af die hij nodig heeft. Mocht het wensenpakket later veranderen, kunnen wij eenvoudig de nieuw gewenste functies activeren. Dat kan over het algemeen op afstand, dus een voertuig hoeft daarvoor niet naar een werkplaats.”

Driver-app
“Onze veelzijdige service zorgt ervoor dat een ondernemer voor zijn hele T&T-behoefte maar één telefoonnummer nodig heeft”, vertelt van Kooten. “Alles wat hij via ons wil volgen, of het nou voertuigen, materieel of machines betreft, is via ons web-portal of onze applicatie op het beeldscherm zichtbaar voor de beheerder of planner. Daarnaast bieden wij met de Driver-app de gebruiker van een voertuig via zijn smartphone de mogelijkheid om eenvoudig toegang te hebben tot relevante informatie. Zo kan deze zien welke taken er op een dag staan ingepland, kunnen activiteiten worden aangegeven en kunnen eenvoudig korte boodschappen worden doorgeven. Handig voor bijvoorbeeld chauffeurs als het aantal stuks emballage op het laatste moment wijzigt. Via een koppeling met een ERP of TMS kan deze informatie ook door administratiesystemen binnen een bedrijf gebruikt worden. Zo beschikt iedereen, onafhankelijk van de locatie, over dezelfde gegevens.”

De GPS-Buddy Basic is te zien tijdens Transport Compleet in Gorinchem 4, 5 en 6 september op stand J121.

TEKST: BERT ROOZENDAAL

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer