Truckstore: Drie assen voor de prijs van twee • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Truckstore: Drie assen voor de prijs van twee

Een opvallende tekst op de Mercedes-Benz Actros op de stand van Truckstore: ‘3 assen voor de prijs van 2’. Hoe zit dat precies?

Aslastoverschrijding. Dat is het sleutelwoord achter de actie van Truckstore. “Aslastoverschrijding is voor transporteurs een serieuze kwestie. Er wordt streng op gecontroleerd en justitie ziet het als een economisch delict. De boetes lopen op als je vaker gepakt wordt en na twee overtredingen sta je al bij de rechter”, vertelt manager Jan de Geus van Truckstore.

De truck op de stand van Truckstore is dan ook voorzien van een midliftas. Volgens De Geus is er voldoende aanbod van 4×2 trekkers met een midliftas voor de 3 voor 2 actie. “Er zijn diverse Nederlandse transportbedrijven die graag zo’n extra asje erbij hebben omdat ze anders de 11,5 ton schoteldruk overschrijden.

Met een midliftas ben je zekerder van je zaak. Wat betreft extra gewicht maakt het niet veel uit, en het verschil in marktwaarde tussen een gewone 4×2 trekker en een 4×2 met midliftas is te verwaarlozen. Zeker dus het overwegen waard”, aldus De Geus.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer