Volop truckwashes op Transport Compleet • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volop truckwashes op Transport Compleet

Er zijn met ACT, Christ en WashTec maar liefst drie aanbieders van truckwashes op Transport Compleet. Maar verwacht geen spetterende gebeurtenissen op de beursvloer, want geen van de aanbieders heeft een werkende truckwasinstallatie op de stand staan.

ACT doet nog het meest zijn best met een grote draaiende roze-zwarte borstel, maar verder heeft het merk net als Christ en WashTec een bescheiden stand. Jesse Streng van ACT: “ACT levert al meer dan 20 jaar alles op het gebied van bedrijfsvoertuigreiniging en is de importeur van de Duitse Steinbrückner wasinstallaties in Nederland. De installaties zijn vaak duidelijk herkenbaar door de roze zwarte borstelsegmenten. Vanuit onze locatie in Belfeld bedienen wij Nederland 24 uur per dag en 7 dagen per week. Het bedrijf heeft korte lijnen en een hoge service graad. Met gepaste trots kunnen wij nu zeggen dat er meer dan 250 Steinbrückner portaalwasinstallaties werkzaam zijn in de Nederlandse markt.” Een portaalwasinstallatie kan volgens ACT binnen 24 uur bij een transportbedrijf worden geïnstalleerd.

De Christ truckwasinstallatie Taurus is speciaal ontwikkeld voor transportbedrijven, industriële en afvalverwijdering ondernemingen en voor commercieel wassende bedrijven. Door de uitgebreide mogelijkheden van deze installatie kan een machine worden samengesteld die aan ieders wensen voldoet. De onderhoudsvrije en dubbele dragende zijborstels zorgen ervoor dat zelfs moeilijk voertuig contouren, zoals silo of tankvoertuigen zacht en soepel worden gewassen. Een stabiele en zelfde contactdruk op het gehele oppervlak van het voertuig zorgt voor een schoon was resultaat. De controle van de wasmachines is elektronisch geregeld (PLC) en reguleert de borstel contactdruk. Zo is de complete en zachte voertuig wassen gegarandeerd. (dus zelfs de moeilijkste contouren worden zacht en effectief gewassen). De kortste wastijden kunnen met rijsnelheden van tussen 6-18 m/min worden gerealiseerd. Christ heeft ook een speciale hogedruk Jet stream, die is uitgerust met oscillerende hoge druk punt Jet sproeiers. Deze is optioneel beschikbaar. Deze hogedruk is beschikbaar in stationaire en geïntegreerde versies.

Washtec legt op Transport Compleet de focus helemaal op de MaxiWash Vario. Deze portaalwasinstallatie voor bedrijfswagens spreekt volgens de leverancier aan door moderne techniek, hoge kwaliteit en aantrekkelijk design aanspreekt. De machine is speciaal voor de huidige eisen van de markt ontwikkeld. De technische innovaties zijn nog meer op bedrijfszekerheid en rendement ontwikkeld en bieden daarmee de modernste bedrijfsautowasinstallatie die op dit moment in de markt verkrijgbaar is. Peter van der Veen van WashTec Benelux: “Door de toepassing van frequentiegestuurde aandrijvingen en door middel van vlak-riembewegingen ontstaat er een slijtage- en onderhoudsarme werking met een uiterst voorzichtige en lichte loop. Door de consequente toepassing van verzinkt staal, evenals roestvast staal en kunststof onderdelen behoudt de installatie zijn waarde en heeft een lange levensduur. Het energie- en waterverbruik is tot het minimum beperkt, zonder in te leveren op waskwaliteit.”

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer