Aantal faillissementen transport daalt • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Aantal faillissementen transport daalt

Het aantal faillissementen in de transportsector en transportmiddelenindustrie daalt. In oktober gingen 20 transporteurs op de fles en bij zes werd er schuldsanering ingezet, bij elkaar ruim 42 procent minder dan in september van dit jaar. In de transportmiddelenindustrie daalde het aantal faillissementen met 37,5 procent. Goed nieuws daarbij is dat over alle branches in Nederland een dalende tendens in faillissementen zichtbaar is.
faillissement_hamer_rechtbankMet een aantal faillissementen van 20 in oktober ligt de transportsector op vrijwel hetzelfde niveau als vorig jaar oktober (22) en slechts licht hoger dan oktober 2007 (15). Er is een duidelijke daling zichtbaar ten opzichte van eerder dit jaar, met 35 faillissementen in augustus en zelfs 43 in september.
Ook bij de transportmiddelenindustrie nemen de faillissementen af, al is de daling minder spectaculair. Weliswaar ligt het aantal faillissementen met 4 (en één schuldsanering) 37,5 procent lager dan in september (7 faillissementen) maar slechts heel licht onder het niveau van augustus dit jaar (5 faillissementen). In 2007 en 2008 lag het aantal faillissementen in deze sector in de maand oktober op één.
Volgens Curatoren.nl zijn in het derde kwartaal in totaal 2333 bedrijven failliet gegaan. Dit is vrijwel het zelfde aantal als in het tweede kwartaal (2366). Onveranderd hoog zijn de aantallen bij financiële instellingen ( 310: + 7 procent) bouwnijverheid (283: onveranderd) en Zakelijke dienstverleners ( 192: – 8 procent) Voor heel 2009 zijn er rond de 10.000 bedrijfsinsolventies te verwachten.
“We zien voor het eerst in bepaalde bedrijfstakken weer dalingen. Bij de groothandel in non-food consumentenprodukten (-32 procent), de autohandel (-40 procent) en de uitgeverij/drukkerijen (-42 procent) lijkt het ergste leed geleden. Dit kwartaal zijn het juist de projectontwikkelaars (+45 procent), persoonlijke dienstverlening (+41 procent) en de automatiseringsdiensten (+31 procent) die de pijn van de recessie voelen. Met name de stabilisatie in de bouw is opmerkelijk omdat het EIB nu veel faillissementen had verwacht”, aldus Guus Landheer van Curatoren.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer