Ga naar hoofdinhoud

‘Goede beraming kostenontwikkeling wegtransport nu onmogelijk’

Het rapport ‘Kostenontwikkeling in het wegvervoer’, dat Panteia op 6 oktober a.s. zou uitbrengen, is uitgesteld. Er is op dit moment teveel onzekerheid om een betrouwbare raming op te stellen, laat de begeleidingscommissie weten. Dat melden TLN en Evofenedex.

De rapportage 2022-2023 is nu op de agenda gezet voor 10 november. Ook het bijbehorende webinar vindt nu plaats op die datum.

Er is op dit moment teveel onzekerheid om een betrouwbare raming op te stellen. Dit komt door het nog ontbreken van een cao-akkoord voor 2023 en een marktloonontwikkeling van het CPB die sterk afwijkt van de afspraken in recent afgesloten cao’s. “Het uitstel is eenmalig en we hopen dat er in de tussentijd meer informatie beschikbaar komt”, aldus de begeleidingscommissie.

Op 6 oktober publiceert Panteia wel een korte notitie met betrekking tot de voorlopige realisatie voor 2022. In deze notitie worden de procentuele ontwikkelingen per kostensoort weergegeven en een bandbreedte aangegeven van de totale gerealiseerde kostenontwikkeling voor 2022 t.o.v. 2021.

Het rapport Kostenontwikkeling in het wegvervoer fungeert als jaarlijkse leidraad voor alle bedrijven die meer inzicht willen in de kosten van het wegtransport. Het rapport is een feitelijke weergave van de diverse kostencomponenten die de kosten van het wegvervoer vormen. Dit overzicht is samengesteld op basis van gegevens uit openbare bronnen en die worden verkregen van importeurs, dealers en leveranciers. Voor verladers, eigen vervoerders, en beroepsgoederenvervoerders is het van cruciaal belang om inzicht te hebben in de kostenontwikkelingen van het wegvervoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer