Eurlings meest populaire minister • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eurlings meest populaire minister

Verkeersminister Camiel Eurlings is de meest populaire minister van dit kabinet bij ondernemers. Dit blijkt uit de Nieuwjaarsenquête van het opinieblad Forum van VNO-NCW onder bijna vierhonderd bedrijfsdirecteuren.

Camiel EurlingsHet kabinet is in 2009 minder populair geworden bij ondernemers. Die waarderen de prestaties van het kabinet met gemiddeld een 5,6. Vorig jaar was dat nog een 6,2. Vorig jaar nog zorgde de kredietcrisis voor een fikse stijging van de populariteit van het kabinet. Het snelle optreden in de bankencrisis maakte minister van Financiën Wouter Bos tot meest geliefd lid van het kabinet.
Dit jaar gaat die eer naar minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings die met een 6,7 onbetwist de meest populaire bewindspersoon is. Die positie dankt Eurlings aan de vooruitgang die ondernemers zien bij de filebestrijding. Was hier vorig jaar nog maar 19 procent tevreden over, dit jaar is dat verdubbeld naar 39 procent.

De tweede plek op de populariteitsladder wordt gedeeld door drie ministers die ieder een 6,3 gemiddeld scoren: Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken), Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Piet Hein Donner (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Wouter Bos is met een 6,1 gezakt naar de vijfde plek. Premier Balkenende bekleedt met een 5,8 de zevende plek. De ranglijst wordt gesloten door Maria van der Hoeven (Economische Zaken) met een 5,1 en André Rouvoet (Jeugd en Gezin) met een 4,9.

De VVD blijft de populairste partij onder ondernemers. Als er nu Tweede Kamerverkiezingen gehouden zouden worden, stemt 41 procent op die partij. Het CDA moet met 17 procent van de stemmen zijn positie van tweede partij onder ondernemers afstaan aan D66 met 18 procent van de stemmen. De PVV is op ruime afstand de vierde partij, goed voor 6 procent van de ondernemers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer