Wildgroei Duitse Umweltzonen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wildgroei Duitse Umweltzonen

De Duitse Auto Club Europa (ACE) waarschuwt tegen een wildgroei aan Umweltzones in Duitse binnensteden

UmweltzonenVooral de verschillende data van invoering van de zônes zijn de automobielclub een doorn in het oog. Verder signaleert men verschillen in controles en ontheffingen. Ook verschilt het per gemeente wanneer voertuigen met een bepaalde kleur sticker wel of niet worden toegelaten wanneer de lucht een bepaalde mate van vervuiling heeft overschreden. Ook voor dat laatste is geen eenduidige norm.
In 2009 komen er volgens de automobielclub in heel Duitsland 25 Umweltzones bij en vinden de nodige aanscherpingen plaats. Een greep daaruit:
Vanaf 1 Januari 2009 worden er Umweltzones ingevoertd in: Heilbronn, Herrenberg, Karlsruhe, Mühlacker, Pforzheim, Ulm und Neu-Ulm en vanaf midden Februari in Düsseldorf en Wuppertal.
In Hannover  worden vanaf 1 januari 2009 alleen nog maar voertuigen met gele of groene sticker toegelaten. Dat betekent dat Euro 2 voertuigen de stad niet meer in mogen.
In Berlijn wordt die zelfde regeling in 2010 van kracht maar daar mogen dan zelfs voertuigen met een gele sticker de stad niet meer in.
Ook Frankfurt/Main laat vanaf 2010 geen auto’s met rode sticker meer toe in de binnenstad. In 2012 worden ook de voertuigen met gele sticker verbannen.
In München zijn autos met rode sticker vanaf 1 Oktober 2010 verboden.
In Düsseldorf en in alle steden in in Baden-Württembergs die een Umweltzone hebben geldt vanaf begin 2012 een stoip voor auto;s met rode sticker.
De steden in het Ruhrgebied hebben nog geen plannen maar willen eerst metingen doen. Dat zelfde geldt voor Keulen.

Bron: ACE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer