Ga naar hoofdinhoud

Telegraaf reorganiseert krantendistributie

DistriQ Transport, het onderdeel van Telegraaf Media Groep dat de kranten distribueert, gaat per april 2009 drie van haar vijf distributiecentra te sluiten.
TelegraafHet gaat om de Limburgse vestigingen in Heerlen en Horst. De transportactiviteiten die resteren, na beëindiging van transportcontracten met derde partijen, zullen worden uitbesteed. De activiteiten van de vestiging in Alkmaar gaan naar de hoofdvestiging in Amsterdam Ook daar zullen werkzaamheden worden gestopt of uitbesteed en zal een reorganisatie worden doorgevoerd. Als gevolg hiervan zal het het aantal voltijdbanen bij DistriQ Transport afnemen van 183 naar 83. Gedwongen ontslagen kunnen sluit men niet uit. Doelstelling van de Telegraaf Media Groep is om jaarlijks 40 tot 50 miljoen euro te besparen.
Gerard Rutte, bestuurder van CNV Beroepsgoederenvervoer betreurt het verlies van arbeidsplaatsen. “Wij en onze collega’s van de CNV Dienstenbond zullen ons scherp richten op het sociaal plan dat hierbij hoort, wat ons betreft.” Volgens Rutte is de sterfhuisconstructie die DistriQ kiest “weinig gelukkig”. “Vanuit de cao TLN en de TMG-cao zullen wij als CNV-bonden het uiterste doen om de mensen die het betreft in deze 180 arbeidsplaatsen, maximaal te laten compenseren. Met zo’n sterfhuisconstructie dreigen mensen nogal eens tussen wal en schip te belanden. Dat willen we hier voorkomen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer