Ga naar hoofdinhoud

Van Opijnen heeft ‘vet op de botten’

“We hebben een kwart minder vrachtwagens op de weg dan anders”, zegt Adrie van Opijnen, directeur van het transportbedrijf uit Deventer. “De vraag van bedrijven waar we voor rijden is afgenomen. Er is veel minder economische bedrijvigheid. De opslagloodsen puilen uit. Zowel die van ons als bij de bedrijven waar we voor rijden.” Van Opijnen heeft echter “vet op de botten”.

Van Opijnen TransportDe economische ontwikkelingen hebben al gevolgen gehad voor het aantal mensen dat Van Opijnen inzet: voor uitzendkrachten is geen werk meer. “Voor het vaste personeel heeft deze situatie geen consequenties. Of het moet zijn dat in de drukke tijden vóór de crisis onze mensen eigenlijk standaard veel uren maakten en de meesten een hoop overuren hadden. Dat is nu niet meer het geval, in die zin hebben onze 200 mensen een rustiger tijd. We zitten trouwens ook in de melkpoederverpakkingssystemen. Dat gaat momenteel echt als een tierelier. In die zin moet je ook niet de hele economie over één kam scheren”, aldus Van Opijnen

Van Opijnen hoopt dat de situatie snel verandert, alhoewel er op korte termijn geen verbeteringen aanstaande lijken. “Het is overal minder; in binnen- en buitenland. We rijden veel op bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland. Ook daar is het nu beduidend minder over de hele linie. Waarbij de chemische sector er in negatieve zin uitspringt. Ik denk dat we voor bedrijven in die branche momenteel vijftig procent minder ritten maken. Als ik terugkijk is het eigenlijk al sinds de zomervakantie minder. September is altijd wel een kwakkelmaand, dan moet het weer op gang komen, maar dat is afgelopen jaar niet gebeurd. Dit is geen tijd waarin er geld verdiend kan worden. Gelukkig hebben wij het nodige vet op de botten.”

Bron: De Stentor

Foto: Truckstar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer