Ga naar hoofdinhoud

28 banen weg bij Rüttchen

Dealerholding Rüttchen heeft voor 28 medewerkers ontslag aangevraagd. Dat meldt Automotive-Online. Rüttchen heeft in totaal vijftien vestigingen in Nederland, waaronder twee gespecialiseerde bedrijfsautovestigingen in ‘s-Hertogenbosch en Breda.

Rüttchen vestigingRüttchen, waar in totaal 500 mensen werken, verkoopt personen- en bedrijfsauto’s van de merken Mercedes-Benz, Chrysler, Jeep en Dodge. De ontslagronde bij het bedrijf is bevestigd door CNV, dat nu samen met de andere bonden onderhandelt over een afvloeiingsregeling. Ook vandaag wordt er weer onderhandeld.

“Er zit nog een groot verschil tussen wat wij willen en wat Rüttchen biedt, maar ik ben wel optimistisch over het bereiken van een akkoord. Beide partijen zijn nu elkaars voorstellen aan het doorrekenen”, aldus Henry Stroek van CNV Bedrijvenbond tegenover Automotive-Online.

Vorige week lekte de eerste berichten over een op handen zijnd ontslag bij Rüttchen al uit, maar toen werd nog gesproken over veertig te vervallen banen en evenzoveel ontslagen. Inmiddels is dat niet meer nodig omdat er voor de ontslagaanvraag al medewerkers vrijwillig zijn opgestapt.

De directie van Rüttchen wil zich voorlopig niet uitspreken over de kwestie.

Bron: Automotive-Online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer