Auto's wel snel aan kilometerheffing • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Auto’s wel snel aan kilometerheffing

De kilometerheffing voor trucks mag dan wel uitgesteld zijn, de invoering van de tol voor personenauto’s wordt wellicht versneld. Verkeersminister Camiel Eurlings laat onderzoeken of de invoering van de kilometerheffing voor personenauto’s versneld kan worden. Dit meldde hij dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

kilometerheffingWoensdag praat hij opieuw met de Kamer over dit project. Twee weken geleden bleek dat de invoering van de kilometerheffing voor trucks meer tijd kost dan verwacht. Eurlings schreef toen de Kamer dat het niet verantwoord is om eind 2011 te beginnen met de kilometerheffing voor trucks.

De Tweede Kamer ontbood hem daarop voor een spoeddebat. De CDA-bewindsman hield vol dat de invoering van de heffing in 2011 niet haalbaar is.

Daardoor zou ook de heffing voor personenauto’s naar achter schuiven. De PvdA drong er bij Eurlings op aan om te bekijken of de invoering daarvan in een hoger tempo kan. De minister komt nu de coalitiepartij tegemoet.

PvdA-fractiewoordvoerder Lia Roefs zei in een reactie dat zij ”nog niet tevreden” is. Zo heeft zij ”nog geen echt antwoord gehad” op haar vraag wat de effecten zijn van de vertraging van de plannen voor het kabinetsbeleid op het gebied van luchtkwaliteit. Roefs overweegt een motie in te dienen om compenserende maatregelen af te dwingen zodat de milieudoelen gehaald worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer