Connaught wil wel met LDV samenwerken • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Connaught wil wel met LDV samenwerken

Het Britse Connaught, gespecialiseerd in emissie-arme technologie, wil graag samenwerken met het ter ziele gegane LDV. Connaught is dan ook betrokken bij de pogingen LDV alsnog te redden van de ondergang.

Connaught Hybrid +Connaught Engineering is in 2003 opgericht en richt zich op het maken van producten die brandstofverbruik en CO2-emissie van bedrijfsvoertuigen verminderen.

Connaught heeft in Groot-Brittannië onlangs het Hybrid+ systeem geïntroduceerd, een van KERS voorziene elektromotor die retrofit op elke bedrijfsauto kan worden ingebouwd. Met Hybrid+ kan volgens Connaught een CO2-besparing van 24,7 procent bij dieselmotoren worden bereiktA.

LDV heeft de afgelopen maanden dat bij een nieuwe start de bestelautofabrikant zich vooral wil richten op het produceren van milieuvriendelijke voertuigen. Een samenwerking met Connaught zou LDV goed uitkomen, denkt Tony Martindale van Connaught: “Door samenwerking en overheidssteun kan LDV echt groeien tot een succes in de Europese automotivesector. Daarvoor moet dan wel afgezien worden van de traditionele Britse benadering van produceren en moet emissie-arme technologieën omarmd worden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer