Ga naar hoofdinhoud

Surséance van betaling voor Econcern

Econcern, pionier in Nederland waar het gaat om duurzaamheid, heeft vandaag surséance van betaling aangevraagd. Een faillissement lijkt aanstaande. Econcern gaat gebukt onder een miljoenenschuld die door de kredietcrisis niet geherfinancierd kan worden. Volgens een woordvoerder van de Rabobank, de grootste financier van de Econcern, wordt later deze week duidelijk of het bedrijf gered kan worden. Dat melden diverse media.

Duracar QuiccEerder dit jaar was al gebleken dat Econcern, grootaandeelhouder van de elektrische bestelautofabrikant Duracar, door de kredietcrisis in de problemen is gekomen. De financiering van het ambitieuze bedrijf is daardoor op losse schroeven komen te staan.

Econcern liet dinsdag weten dat financieringsfaciliteiten op 1 april zijn verlopen. Overleg met de aandeelhouders en banken heeft tot dusver geen oplossing opgeleverd. Uitstel van betaling geeft de directie wat meer tijd om financiering te vinden. Ook energiebedrijf Eneco is betrokken bij de reddingspogingen.

Bij Econcern werken in totaal zo’n veertienhonderd mensen, verdeeld over 24 landen.

Bekijk hieronder een video van de veelbelovende elektrische Duracar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer