Ga naar hoofdinhoud

Colruyt: Levensmiddelen via binnenschip

De Belgische supermarktketen Colruyt gaat voor het transport van containers tussen de haven van Antwerpen en zijn distributiecentrum in Gellingen binnenschepen inzetten.
ColruytHet vervoer gaat in twee etappes: Eerst gaat het per binnenschip van Antwerpen naar Brussel. Daar worden de containers opgepikt en gaat het per vrachtwagen verder naar Gellingen. De exploitant van de Brusselse containerterminal CFNR (Compagnie Française de Navigation Rhénane) heeft na een testfase Colruyt weten over te halen de verschuiving van weg- naar watervervoer op het traject tussen Antwerpen en Brussel door te voeren. De subsidie van 12 euro per container via het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die CFNR kan aanbieden aan de klant speelde daarin een rol. Voor Colruyt spelen daarnaast nog twee elementen een rol: De winkelgroep is bezorgd om zijn ecologisch imago en met de keuze voor het watervervoer vermijdt het bedrijf de eeuwige congestie op de ring van Antwerpen. Op jaarbasis zal  Colruyt 400 à 500 containers vanuit de haven van Antwerpen naar de haven van Brussel verschepen. Op die manier spaart de warenhuisketen bijna 1.000 vrachtwagenritten uit, aangezien de lege containers ook per vrachtwagen naar Antwerpen teruggebracht moeten worden.
Colruyt is met bijna 500 containers per jaar een belangrijke nieuwe klant voor de haven van Brussel want daar passeren per jaar niet meer dan 15.000 containers.
Bron: Gazet van Antwerpen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer