Ga naar hoofdinhoud

De Rooy aan de slag voor Whirlpool

Net voor het weekend werd in Oud Gastel een nieuw distributiecentrum geopend. Het warehouse is 45000 vierkante meter groot en een gezamenlijk project van Jan de Rooy Transport en Distributie en de Amerikaanse witgoedgigant Whirlpool.

De Rooy warehouse WhirlpoolDe Rooy heeft voor 30 miljoen euro de hal gebouwd, zorgt voor de opslag, de orderafhandeling en het vervoer naar de afnemers. Whirlpool Benelux is de grote vaste klant, die zich voor tien jaar aan De Rooy Transport heeft verbonden. De partners zaten voorheen in Oosterhout, maar groeiden daar uit hun jasje. De ruim honderd man personeel zijn meeverhuisd naar Borchwerf.

“Het pakhuis is ‘uniek'”, zegt financieel manager Mark van der Heijden van Whirlpool Benelux. “Alles gebeurt hier door één partij, en op een heel innovatieve manier. Als magazijnopslag en transport gescheiden zijn, gaat er veel mis. Op deze manier kunnen we een klant die vandaag bestelt morgen beleveren; sneller, goedkoper en met minder fouten. Dat geeft ons een voordeel op de concurrentie.”

Het magazijn vertegenwoordigt een nieuw logistiek concept. Daarbij gaan leveranciers van dezelfde soort Whirlpool koelkastgoederen – concurrenten dus – onder één enorm distributiedak zitten. Dat maakt efficiëntere opslag en transport mogelijk, met een betere belading van de vrachtwagens, minder kilometers, kosten en CO2. Naast Whirlpool (waartoe ook de merken KitchenAid en Bauknecht behoren) heeft ook Samsung zijn intrek bij De Rooy genomen. Met andere wordt onderhandeld. Het distributiecentrum is een succes voor de regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN. Die heeft Whirlpool/ De Rooy voor West-Brabant behouden, terwijl er uit Tilburg, Helmond en België hard aan getrokken werd.

Bron: BN De Stem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer