"Eurlings sjoemelt met cijfers kilometerheffing" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

“Eurlings sjoemelt met cijfers kilometerheffing”

Minister Eurlings (Verkeer) rommelt met cijfers om binnen de afgesproken uitvoeringskosten van het kilometerheffing te blijven. Dat stelt VVD-Kamerlid Charlie Aptroot tegenover NU.nl.

kilometerheffingIn het plan voor de invoering van de kilometerheffing is afgesproken dat maximaal 5 procent van de inkomsten mogen worden gebruikt voor de uitvoering. Aptroot zegt dat afschrijvingskosten en rentelasten van onder meer de 8 miljoen kastjes in auto’s, bestelauto’s en vrachtauto’s niet zijn meegenomen in de overzichten. Hij stelt dat de werkelijke kosten voor de exploitatie neerkomen op 10 tot 20 procent.

“Dat is afschuwelijk hoog”, aldus Aptroot  op Nu.nl. “Als een volleerd goochelaar gaat de minister met de cijfers om. Een ondernemer die zo zou werken zou ik gewoon een sjoemelaar noemen.” De VVD-parlementariër vreest dat de kilometerheffing uitmondt in een ‘financiële ramp’. “We worden door de minister gewoon op het verkeerde been gezet. In de toekomst krijgt de automobilist enorme lastenverzwaringen voor zijn kiezen.”

Bron: Nu.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer