MAN bouwt 30.000 trucks minder • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

MAN bouwt 30.000 trucks minder

Truckfabrikant MAN beperkt de productie in 2009 met 30.000 stuks. Alleen al in het eerste half jaar van 2009 zal de productie 40 tot 50 dagen stil liggen. “De financiële crisis is voor ons duidelijk reëeler geworden. Er is nu geen reden er vanuit te gaan dat het snel beter wordt”, aldus MAN-topman Hakan Samuelsson.

MAN productielijnMet de productiebeperking verwacht MAN volgend jaar rond de 30 procent minder kosten te hebben. Naast het stil leggen van de productie kijkt MAN ook kritisch naar het personeel. Uitzendpersoneel, MAN heeft er 2000, wordt in komende jaar niet langer gebruikt.

Samuellson zei geen snel einde aan de crisis te zien. “We moeten ons instellen op een diepe en lange crisis van een paar jaar. Hij waagde zich dan ook niet aan een omzetprognose voor volgend jaar.

De kredietcrisis geldt voor de totale truckmarkt. “Op de West-Europese bedrijfsautomarkt is de vraag naar voertuigen het afgelopen jaar sterk teruggelopen. Voor volgend jaar wordt voor de zware trucks een dieptepunt in afzet van de afgelopen tien jaar verwacht”, zei Matthias Wismann, president van de VDA eerder deze week.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer