MAN uiterst pessimistisch • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

MAN uiterst pessimistisch

“In het laatste kwartaal van 2008 stonden bij ons 360 trucks in bestelling. Als je dat extrapoleert kom je voor heel 2009 op 1500 trucks” zei MAN chef Samuelsson in een vandaag verschijnend interview. Hij ziet nog geen verbetering.

Samuelsson  verwacht dat de verkopen  in 2009 op ongeveer de helft van die in 2008 zullen uitkomen. Bij MAN wordt de productie  week voor week gepland. Samuelsson zei dast in  een interview met het Duitse economische tijdschrift Euro dat vandaag verschijnt
In heel 2008 verkocht MAN rond de 100.000 trucks. Samuelsson
Vroeg de Duitse regering nogmaals de Mautverhoging uit te stellen.
MAN is overigens niet van plan de verkoop kunstmatig op te vijzelen door de klanten me de financiering te gaan helpen. “Wij financieren  momenteel een kwart van onze afzet via leasing en dat percentage gaan we niet verhogen!”aldus Samuelsson.
Dat MAN voor de Braziliaanse Volkswagen truckfabriek aan Volkswagen te veel betaalt ontkent Samuelsson: „De prijs van 1,3 miljard euro is ongeveer de helft van de jaaromzet van 2008 van dat bedrijf. Het zelf opzetten van een fabriek en van  een organisatie in Zuid Amerika was wezenlijk duurder geweest.”

Bron: Euro Magazine

VW 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer