MAN wil WTV deels opheffen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

MAN wil WTV deels opheffen

Truckfabrikant MAN overweegt in delen van haar bedrijf de werktijdverkorting deels of zelfs helemaal op te heffen. Daarmee lijkt er een voorzichtige stabilisering voor MAN in zich in deze tijden van crisis.

MAN productielijnEr wordt gedacht aan het vanaf de zomer deels opheffen van de werktijdverkorting in de vestiging in het Oostenrijkse Steyr, waar MAN lichte en middelzware trucks produceert. In Dachau, waar onderdelen worden gemaakt, zou de werktijdverkorting helemaal opgeheven worden en kan men vanaf de zomer weer 37 uur per week gaan werken. Begin dit jaar kondigde MAN voor deze vestigingen nog 30 tot 40 dagen ‘Kurzarbeit’ af.

Voor de zware trucks is er nog geen verbetering in zicht. De werktijdverkorting daar blijft voor de tweede helft van het jaar gehandhaafd, zo liet een woordvoerder van het concern weten. Vanaf januari tot en met juni staan de productielijnen 70 dagen stil, en voor de tweede helft van het jaar zal dat ongeveer net zo veel zijn. MAN-topman Samuellson liet in april al weten voor de zware trucks voorlopig geen verbetering te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer