Mautvoordeel met Volvo roetfilter • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Mautvoordeel met Volvo roetfilter

Het gesloten Volvo roetfilter voor 12- en 13-liter Euro 3-motoren heeft goedkeuring van de Duitse Kraftfahrzeug Bundesamt (KBA) gekregen om in aanmerking te komen voor korting op het Mauttarief. Volvo FH- en FM-modellen met gesloten roetfilter komen nu in een andere Mautklasse terecht.

Volvo roetfilterDoor deze opwaardering zijn de Volvo trucks met gesloten roetfilter vanaf heden voorbereid op aanscherping die gaat volgen voor de Duitse milieuzones.

In Duitsland wordt steeds strenger gekeken hoe men vervuilde trucks kan tegengaan in bepaalde gebieden. Het aantal milieuzones groeit. In de nabije toekomst zal men trucks met roetfilters die niet voldoen aan de Duitse regelgeving en geen goedkeuringsnummer, ook wel bekend als ABE-nummer (Algemeine Betriebserlaubnisse), hebben niet meer in de milieuzones toestaan. Opsporingsbeambten voeren steeds strengere controles uit naar deze ABE-nummers waarbij overtredingen hard worden aangepakt. Op de autosnelwegen gaat men schonere trucks zelfs bevoordelen door het berekenen van lagere Mauttarieven. 

De goedkeuring die Volvo nu van de KBA (Duitse RDW) heeft verkregen, is tweeledig. Niet alleen geeft ze recht op korting op het Mauttarief ook geeft ze toegang tot Duitse milieuzones die steeds strenger worden gehandhaafd. Volvo is de eerste truckfabrikant die deze classificering op gesloten roetfilters heeft kunnen behalen. Volvo Trucks heeft gekozen voor een gesloten roetfilter, omdat daarmee 90% reductie in uitstoot van roetdeeltjes te behalen is. Volvo is ervan overtuigd hiermee een positieve bijdrage aan de problematiek rondom de verbetering van de luchtkwaliteit te leveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer