Ga naar hoofdinhoud

Mercedes-dealer Liam in surseance

Mercedes-dealerholding Liam heeft gisteren surseance van betaling aangevraagd. Bij het dealerbedrijf, dat zeven vestigingen heeft in West-Nederland en ook bedrijfswagens levert, werken in totaal 180 mensen.

Liam Mercedes-Benz“We hebben de laatste maanden hard gewerkt aan een herstructureringsplan, maar de steeds slechter wordende markt heeft ons uiteindelijk de das om gedaan”, zegt directeur Piet Meeder tegen Automotive-Online. Het bedrijf heeft tot het laatste moment onderhandeld met andere partijen over een overname. “Iedereen is terughoudend. En naarmate het langer duurde, werden de marktverwachtingen slechter. Toen kwamen daar nog de Kroymans-perikelen bovenop.”

Meeder weet niet hoe de toekomst van het bedrijf eruit ziet. “We praten nu met de bewindvoerder. We gaan vandaag weer in gesprek met Mercedes-Benz Nederland om te kijken of er nog toekomst is voor ons bedrijf.”

Namens Mercedes-Benz Nederland laat woordvoerder Huub Dubbelman weten niet verrast te zijn. “Wij zijn de laatste maanden nauw betrokken geweest bij de herstructureringsplannen van het bedrijf dus waren op de hoogte van de problemen. En we blijven ook nu betrokken bij het bedrijf. Voor ons is Liam een belangrijke dealer in een belangrijke regio. Maar de bal ligt nu bij de aandeelhouders en financiers van het bedrijf.”

Bron: Automotive-Online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer