Productie trucks meer dan 50 procent lager • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Productie trucks meer dan 50 procent lager

De productie van trucks en bestelauto’s lag in het eerste kwartaal van 2009 maar liefst meer dan vijftig procent lager dan die productiecijfers van 2008. Dat meldt de ACEA, de overkoepelende organisatie van autofabrikanten.

Scania productie SödertaljeDe productie van trucks lag 56 procent lager dan in Q1 2008, die van bestelauto’s 57 procent lager. Er werden slechts 226.739 bestelauto’s en 76.651 trucks geproduceerd. De cijfers komen niet als een verrassing, maar geven nog maar eens aan hoe ernstig de economische crisis is. Fabrikanten proberen van de huidige voorraad af te komen, terwijl de vraag dalende is. De registraties voor nieuwe bedrijfsauto’s lag in het eerste kwartaal van dit jaar 35, 7 procent lager dan in Q1 2008.

Het ziet er volgens experts niet naar uit dat de markt voor bedrijfsauto’s aan gaat trekken, waardoor het te verwachten is dat de productie over heel 2009 met ruim vijftig procent daalt ten opzichte van 2008. De autofabrikanten verwachten dat de deplorabele staat van de automotivesector niet verandert tot op zijn minst 2010.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer