Scania legt Europese productie maand stil • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Scania legt Europese productie maand stil

Scania gaat zijn productie van trucks in Europa een maand lang stilleggen door de daling van de vraag. Dat heeft een woordvoerder vandaag gemeld.

Scania productie Södertalje“We gaan de productie gedurende een maand stilleggen”, zei woordvoerder Hans-Aake Danielsson. “We kunnen niet op hetzelfde niveau produceren als in het verleden, toen de vraag groter was. We zien ons daarom verplicht de productie aan te passen.” Danielsson gaf ook nog aan dat de productie van autobussen drie weken lang stilgelegd zou worden met ingang van 22 december.

Volgens Daniellsson gaan vijf fabrieken dicht en moet 9.000 van de 11.800 medewerkers die in de productie werken het werk staken. De productiestop duurt van 19 december tot en met 19 januari. Van de vijf fabrieken staan er drie in Zweden, een in Frankrijk en de vijfde is Scania Production in Zwolle. Die vestiging vroeg eerder deze week werktijdverkorting aan. Scania maakte tijdens het derde kwartaal meer winst, maar lijdt net als zijn Zweedse branchegenoot Volvo onder een forse daling van de bestellingen, wat een domper zet op de toekomst.

Van juli tot september boekte de groep een nettowinst van 1,818 miljard Zweedse kroon (182 miljoen euro), of een stijging met 3,6 procent op jaarbasis. In dezelfde periode daalde het aantal bestellingen voor vrachtwagens echter met 41 procent.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer