Ga naar hoofdinhoud

Stern neemt failliet Liam over

Stern Groep, dealer van Mercedes-Benz personen- en bedrijfswagens, wil delen van de failliete Mercedes-Benz dealer Liam overnemen. Daarover is overeenstemming bereikt met de curator van Liam. De doorstart kan worden geëffectueerd zodra de NMa heeft verklaard dat geen vergunning is vereist voor deze concentratie.

Stern Mercedes-Benz AlmereStern wil continuïteit bieden voor minimaal vier en maximaal vijf vestigingen van Liam. De vestiging in Amsterdam-West wordt gesloten, omdat de activiteiten direct zullen worden geïntegreerd met die van Stern Auto in Amsterdam-West. De activiteiten in Lisse werden al vóór 2 april jl. gestaakt. De continuïteit van de service-vestiging in Rijnsburg is onderwerp van studie en is onder meer afhankelijk van de mogelijkheid een passend huurcontract af te sluiten met de verhuurder. De vestigingen in Leiden, Alphen aan de Rijn, Roelofarendsveen en Haarlem zullen na de overname worden toegevoegd aan Stern Auto, maar zullen voorlopig herkenbaar blijven onder de vertrouwde handelsnaam Liam. Verwacht wordt dat Stern Auto aan circa 100 werknemers van Liam een arbeidsovereenkomst zal aanbieden. De NMa zal gevraagd worden dit concentratieverzoek met spoed te behandelen.

Stern is voornemens, na afronding van de overname, in overleg te treden met Mercedes-Benz Nederland over de optimale invulling van de vertegenwoordiging van Mercedes-Benz onder het Noordzeekanaal en westelijk van de A2. Het is goed mogelijk dat een belangrijke herschikking nodig is om een optimale vertegenwoordiging van het merk in dit deel van Nederland te bereiken. Dit geldt voor het aantal vestigingen, de locaties daarvan en mogelijk ook de eigendomsverhoudingen. Stern is bereid aan deze noodzakelijke herstructurering van het dealernetwerk in dit deel van Nederland haar medewerking te verlenen.  
Liam Mercedes-BenzLiam is dit jaar in moeilijkheden geraakt, hetgeen op 2 april jl. leidde tot het faillissement van deze groep. Liam heeft zeven vestigingen in Leiden, Alphen aan de Rijn, Rijnsburg, Roelofarendsveen, Lisse, Haarlem en Amsterdam-West. De afzet van LIAM in 2008 was ruim 350 Mercedes-Benz personenauto’s, circa 700 lichte bedrijfswagens en 50 trucks. Daarmee behaalde LIAM een marktaandeel in Nederland van bijna 3 procent met Mercedes-Benz personenauto’s en circa 5 procent met bedrijfswagens. Liam had kort voor het faillissement circa 200 werknemers in dienst.

Stern Auto heeft 13 vestigingen voor Mercedes-Benz in Amsterdam-West, Amstelveen, Utrecht, Almere, Hilversum, Zeist, Veenendaal, Amersfoort, Nijkerk en Ede. Door Stern Auto worden jaarlijks ruim 1.400 Mercedes-Benz personenauto’s, circa 1.500 lichte bedrijfswagens en circa 100 trucks afgezet. Dit betekent een marktaandeel in Nederland van circa 15 procent met Mercedes-Benz personenauto’s en 15 procent met bedrijfswagens.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer