Truckfabrikanten houden hand op bij EU • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Truckfabrikanten houden hand op bij EU

Truckfabrikanten, verenigd in de ACEA, kwamen woensdag bij elkaar in Brussel voor een ontmoeting met leden van het Europees Parlement en leden van de Europese Commissie om te praten over de huidige stand van zaken in de truckindustrie. Voorzitter Leif Östling pleitte voor EU-ondersteuning aan de truckindustrie om te kunnen blijven investeren in de ontwikkeling van moderne en schone technologie.

euro's“De realiteit op de weg, in de werkplaatsen, maar ook in verkoop en fabricage is ernstig”, aldus Östling, tevens CEO van Scania. “Het is goed dat we vandaag de EU beleidsmakers kunnen laten zien hoe ernstig de situatie is en hoe de enorme druk op onze industrie verlicht kan worden.” Östling werd vergezeld door Aad Goudriaan (DAF), Andreas Renschler (Daimler Trucks) en Mario Astengo (Iveco). Zij spraken met EU-commissarisen Vladimir Spidla (Arbeid) en Antonio Tajani (Transport, alsmede met diverse directeurs-generaal en belangrijke Parlementsleden. 

Hoewel de truckindustrie zwaar getroffen wordt door de economische crisis, blijven zij wel bezig met de toekomst, zo lieten de truckfabrikanten weten. De ontwikkeling van Leif Östlingtechnologie kan niet stilstaan, zeker niet omdat R&D momenteel in het bijzonder draait om verbeteren van veiligheid en het verminderen van emissie. Alleen de ontwikkeling van Euro 6 vraagt al investeringen van 6 tot 8 miljard. Onder de huidige omstandigheden betekent dat jaarlijkse R&D investeringen die ongeveer 10 procent van de omzet bedragen. Östling (rechts op de foto): “In andere delen van de wereld zien we initiatieven van overheden om te investeren in R&D dat bijdraagt aan milieubescherming en duurzaamheid. Tevens kan zo worden geholpen om truckfabrikanten het hoofd boven water te houden en hun belangrijke rol in het ontwikkelen van een economie met een lage emissie. Wij hopen dergelijke initiatieven ook spoedig in Europa te zien.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer