Ga naar hoofdinhoud

Volvo ontwikkelt eigen wereldwijd motorenplatform

Volvo lanceert volgend jaar een zelf ontwikkelde middelzware motor voor haar trucks en bussen. Het is de eerste motor die behoort tot een wereldwijd motorenplatform. Dat zei Volvo CEO Leif Johansson eerder deze week in het Zweedse Eskiltuna.

Volvo CEO Leif JohanssonJohansson zei ook dat de focus bij Volvo de komende jaren ligt op interne efficiency. Er kunnen synergievoordelen benut gaan worden. Volvo heeft volgens hem de afgelopen jaar substantiële groei geboekt en kan daarom nu wereldwijd gaan opereren.

Dat billijkt de ontwikkeling van een eigen motorenplatform voor middelzware dieselmotoren dat wereldwijd gebruikt kan worden. De eerste van die motoren wordt volgend jaar geïntroduceerd. Johansson zei ook dat Volvo naast motoren ook blijft investeren in R&D, omdat dat nodig is voor de komende strenge emissienormen. In de toekomst zullen de emissiewetten meer en meer worden geharmoniseerd en dat is één motorenplatform een groot voordeel, aldus Johansson.

Johansson stipte ook nog even de slechte staat van de truckmarkt aan. “Ik zie nog geen herstel in de primaire markten Europa of Noord-Amerika, ook al is een licht stabiliserende trend zichtbaar. Wij blijven onze voorraden wegwerken en beperken onze productie als dat verder nodig is.” Volvo leverde in de maand mei maar liefst 73 procent minder trucks af dan een jaar geleden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer