BLOG: Zo loopt het op rolletjes: tips voor de aanschaf van werkschoenen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

BLOG: Zo loopt het op rolletjes: tips voor de aanschaf van werkschoenen

Werkschoenen transport Proforto

Natuurlijk, zonder transport staat alles stil, maar zonder de juiste werkschoen loopt het allemaal ook niet lekker. Maar wat maakt een werkschoen nu geschikt? Bij de meeste chauffeurs staan veiligheid en comfort voorop. Toch moet de veiligheid het vaak afleggen tegen het comfort bij de aanschaf van nieuwe werkschoenen.
Met onderstaande tips over waar je op kunt letten bij de aanschaf van veilige én comfortabele werkschoenen, ben je in ieder geval al op de goede weg.

Veiligheid voorop

Voor de meeste chauffeurs volstaat een werkschoen die aan de eisen van veiligheidsklasse S2 voldoet. Deze werkschoenen hebben een veiligheidsneus van staal, composiet of aluminium die op een impact van 200 Joule is getest. Ook de schokdemping in de hak is minimaal 200 Joule. De schoenen hebben een gesloten hiel met antistatische eigenschappen.Tenslotte maakt een waterdichte schacht tot 60 minuten de werkschoenen geschikt voor zowel droge als natte werkomstandigheden. Zo blijven jouw sokken tenminste droog. Daarnaast kun je rekening houden met de volgende punten:

  • Vooral bij het laden en lossen kun je je lelijk bezeren. De roestvrijstalen laadklep kan bijvoorbeeld erg glad zijn wanneer het regent. Om te voorkomen dat je dan uitglijdt, kun je kiezen voor anti-slipwerkschoenen.
  • Ook bij het lostrappen van de remmen van de laadkarren wil je dat je werkschoenen je voeten voldoende beschermen. Een stalen neus biedt dan extra bescherming. Maar je wil ook dat het materiaal van de rest van de schoen stevig genoeg is dat het tegen een stootje kan. Zo gaan de schoenen immers langer mee.
  • Als je gevaarlijke stoffen vervoert, wil je natuurlijk dat ook jouw voeten goed beschermd zijn in het geval van lekkages. Let er dan op dat de werkschoen vloeistofdicht is.

Schoenen aan en gaan

Veel truckers vinden het fijn om met blote voeten of op hun sokken te rijden. Maar rijden zonder schoenen is niet veilig. Het is wel toegestaan, maar de verzekering kan niet uitkeren bij een ongeval als blijkt dat de bestuurder geen schoenen droeg tijdens het rijden. Zorg er dus voor dat je je goed laat voorlichten bij de aanschaf van fijne werkschoenen – werkschoenen die je óók draagt tijdens het rijden.

Extra comfort

Stevige werkschoenen zorgen ervoor dat je voeten en gewrichten minder belast worden. Maar omdat je niet de hele dag staat, is het voor veel chauffeurs ook belangrijk dat de schoenen soepel zijn tijdens het rijden. Let er dus op dat het materiaal waarvan de werkschoen is gemaakt een vrije beweging van je voet mogelijk maakt. Wil je je leren schoenen sneller inlopen? Doe dan een prop nat krantenpapier of een grote, natte aardappel voorin de schoen. Laat dit vervolgens een nachtje drogen en je hebt meteen een beetje extra ruimte. Maar let op: zet je natte, leren schoenen nooit op de verwarming te drogen, hierdoor kan de schoen namelijk kromtrekken.

Meer over Claudia

Claudia is werkzaam bij de klantenservice van Proforto, een webshop gespecialiseerd in bedrijfskleding. Als klantadviseur beantwoordt zij de meest uiteenlopende vragen en staat zij dagelijks professionals te woord.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer