Ga naar hoofdinhoud

Komende zaterdag vier chauffeursbijeenkomsten

CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten organiseren zaterdag 15 maart op vier plaatsen in het land bijeenkomsten voor vrachtwagenchauffeurs. “Met een loonbod van nul procent hebben de transportwerkgevers het cao-overleg opgeblazen”, zegt onderhandelaar Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen. “We willen nu met de chauffeurs bespreken hoe het verder moet met het cao-overleg.”

CAO actieHet overleg over een nieuwe cao beroepsgoederenvervoer (140.000 werknemers) is half februari vastgelopen. De werkgevers hebben de bonden per brief laten weten dat er geen loonsverhoging in zit. Tegelijkertijd roepen ze de bonden op om weer te komen overleggen. “Maar dat heeft natuurlijk geen zin, als er niks op tafel ligt”, zegt Van Rijssel. “Ik begrijp de opstelling van de werkgevers niet. Wij hebben vanaf het begin aangedrongen op een snelle cao-ronde, met alleen een loonsverhoging, zodat we daarna de handen vrij hebben. We willen de cao vernieuwen en we hebben elkaar ook keihard nodig om de ambities uit het sectorplan verder vorm te geven. We willen met elkaar zorgen voor meer banen en opleidingsplaatsen. Een cao-conflict kunnen we dan juist niet gebruiken.”

De bonden willen van de leden horen of ze bereid zijn om actie te voeren, om een nieuwe cao met loonsverhoging af te dwingen. Daarvoor moet zaterdag driekwart van de leden vóór acties stemmen.

Locaties

De bijeenkomsten, waar ook niet-vakbondsleden welkom zijn, worden gehouden in:

•             Nieuwegein: Het Veerhuis,  Nijemonde 4, 3434 AZ Nieuwegein

•             Assen: Hotel Van der Valk Assen, Balkenweg 1, 9405 CC Assen

•             Dordrecht: Postiljon Hotel Dordrecht, Rijksstraatweg 30, 3316 EH Dordrecht

•             Asten: Hotel Nobis Asten, Nobisweg 1, 5721 NA Asten

De bijeenkomsten beginnen om 10.00 uur en zijn rond 12.00 uur afgelopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer