Ga naar hoofdinhoud

Lichtgewicht schuifzeil combi voor Tolkamp

Elcar uit Meerkerk levert aan Tolkamp te Aalten een multifunctionele ultra lichtgewicht schuifzeil volume combinatie voor extra breed en hoog transport.

foto achterzijde
Het totaalgewicht van de opbouw,  motorwagen- en aanhangwagen chassis incl. alle opties  is 16.500 kg. Dit lage eigen gewicht is gerealiseerd  door gebruikmaking van hoogwaardige aluminium profielen en bestaat voor 95 procent uit dit hoogwaardig materiaal. Totaal levert het een besparing op tot wel 3100 kg t.o.v. een conventionele opbouw. Elcar heeft naar eigen zeggen al meer dan 20 jaar ervaring met het bouwen van aluminium carrosserieën.

De  extra’s die  aan deze opbouw zijn uitgevoerd zijn een doorlaad systeem, de scharnierbare over rij klep kan een belasting hebben van 2500 kg verdeeld over een driewielige handpompwagen. Voor het laden en of lossen met een portaalkraan is de combinatie uitgerust met een schuifkap. D.m.v. een tandheugel, is de  schuifkap, links en rechts afzonderlijk, manueel  verstelbaar tot een extra hoogte van 300 mm. Voor het vervoer van b.v. machines/landbouw tractoren/ boten e.d. zijn, door een draadspindel met trapezium draad, de achter portalen aan beide zijde te verbreden met 250 mm. De zijzeilen zijn voorzien van een over lengte c.q. zeilplooi om het spatwaterdicht af te sluiten. Zowel bij motorwagen als aanhangwagen is achter een voorzieningen aangebracht voor een meeneem heftruck.

De slijtvaste vloer is samengesteld uit een gehard aluminium plank met antislip rib profiel. Ook na jaren intensief gebruik behouwt  de rib zijn functie. Door de aluminium plank dwars te monteren zijn de stalen dwarsliggers overbodig geworden.  In de aluminium vloer zijn wegzinkbare bindogen gemonteerd. Deze hele combinatie is voorzien van een TUV ladungssicherung code L en XL certificaat, waarbij de complete opbouw is getest en goed gekeurd, en niet los is opgebouwd uit goedgekeurde onderdelen. Elcar is ook gecertificeerd voor de jaarlijks terug kerende TUV ladingzekering test en kan deze op locatie verzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer