Black Bear Carbon zet RCB-fabriek in haven Rotterdam • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Black Bear Carbon zet RCB-fabriek in haven Rotterdam

Black Bear Carbon wil in de haven van Rotterdam zijn volgende fabriek realiseren waar carbon black wordt teruggewonnen uit oude banden.

Black Bear Carbon, toonaangevend op het gebied van de terugwinning van hoogwaardige carbon black (rCB, de ‘kleurstof’ zwart) uit versleten banden, heeft de afgelopen maanden verschillende locaties in Nederland verkend voor een nieuwe fabriek. In deze fabriek wordt granulaat van oude banden omgezet in carbon black, pyrolyse-olie en -gas. Na een uitgebreid evaluatieproces en op basis van zorgvuldige afwegingen, heeft Black Bear Carbon ervoor gekozen zijn volgende fabriek in de haven van Rotterdam te willen ontwikkelen.

“Het Havenbedrijf Rotterdam wil de ontwikkeling van onze volgende fabriek graag faciliteren en er zijn aanzienlijke mogelijkheden voor optimalisatie en synergie van onze technologie in het Rotterdamse industriecomplex”, aldus Silvio Ghyoot, CEO van Black Bear Carbon.

De komende weken werken Black Bear Carbon en Havenbedrijf Rotterdam samen de technische en financiële details uit van hun samenwerking en de opzet van het project. Doel is de samenwerking begin december te bevestigen om vervolgens over te gaan tot de tijdige realisatie van het project ‘Recovered Carbon Black Nederland’ in Rotterdam.

“We heten Black Bear Carbon, met zijn geavanceerde circulaire technologie, van harte welkom in Rotterdam. Om onze haven en ons industriële complex in lijn te brengen met het Klimaatakkoord van Parijs, moeten we inzetten op circulaire productieprocessen. Black Bear Carbon past uitstekend in het bestaande Rotterdamse chemiecomplex”, aldus Allard Castelein, CEO van Havenbedrijf Rotterdam.

Tegelijkertijd zullen beide partijen met regionale en nationale partners overleggen over de financieringsstructuur van de op te zetten onderneming. De start van deze nieuwe fabriek op deze veelbelovende locatie is de volgende belangrijke stap in de toepassing van de Black Bear Carbon-technologie om het probleem van versleten banden wereldwijd aan te pakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer