Bridgestone introduceert eerste Ecopia vernieuwingsband • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Bridgestone introduceert eerste Ecopia vernieuwingsband

Bridgestone heeft haar eerste Ecopia vernieuwingsband voor vrachtwagens geïntroduceerd: het M749 Ecopia profiel voor lange trajecten. Deze band is vanaf januari 2011 leverbaar via het netwerk van Europese Bandag dealers.
Bridgestone M479 Ecopia retreadDe M749 Ecopia band voor aangedreven assen biedt goede tractie en handling onder natte omstandigheden en zorgt daarnaast een lagere CO2-uitstoot. Voor de vervaardiging van vernieuwingsbanden zijn niet alleen minder energie en minder grondstoffen nodig, ook worden materialen efficiënter gebruikt. En dat betekent minder banden voor recycling of afvalverwerking.

De rolweerstand van de band wordt voor circa 40 procent bepaald door het loopvlak, voor de overige 60 procent door de diverse onderdelen van het karkas. Door het loopvlak van het M749 Ecopia karkas met lage rolweerstand te vernieuwen, kunnen fleets optimaal profiteren. Bridgestone is van plan om het assortiment Ecopia vernieuwingsbanden later dit jaar uit te breiden met het R109-profiel voor trailers.

In 2010 introduceerde Bridgestone de Ecopia vrachtwagenbanden in Europa.
Tread M749 Ecopia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer