Foto's: Nooteboom PX2 Eurodieplader • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Nooteboom PX2 Eurodieplader

Nooteboom heeft sinds de introductie van de Pendel-X dieplader in 2005 al meer dan 1000 pendelaslijnen uitgeleverd. Deze succesvolle Nooteboom Pendel-X dieplader is op een belangrijk aantal punten vernieuwd en is nu geïntroduceerd onder de naam PX2 Pendel-X dieplader. De vernieuwde PX2 kenmerkt zich door het bedieningsgemak, transportzekerheid en de lage operationale kosten.

Nooteboom PX2 Eurodieplader De hoogteslag van de PX2 is aanzienlijk vergroot naar 600mm, terwijl de brede en diepe gieksleuf is behouden. Het assenstel heeft in rijstand slechts een hoogte van 1.100mm en kan van hieruit met 140 mm op de bodem zakken of met 460 mm worden geheven om de bodemvrijheid te maximaliseren. Met deze hoogteslag van 600 mm is ook het wisselen van bijvoorbeeld een lek gereden binnenwiel sterk vereenvoudigd.

De PX2 Eurodieplader is uitgerust met een compleet nieuw knielager systeem. Hierbij is de deelbare knie-as vervangen door een knie-as uit één geheel. Hierdoor is het mogelijk geworden om een lager met grotere afmetingen toe te passen. Het belangrijkste voordeel hiervan iseen gegarandeerd veel langere  levensduur van de knielager. Bij het wisselen van een lek gereden binnenwiel is het demonteren van de deelbare knie-as komen te vervallen. Sterker nog, bij de PX2 hoeven zelfs geen spoorstangen, leidingen, etc. losgemaakt te worden. Het assenstel oppompen en insturen is voldoende om het binnenwiel te vervangen.

Met de nieuwe PX2 dieplader is de kans op beschadigingen aan luchtketels of hydrauliek slangen in het assenstel nagenoeg niet meer mogelijk. Zo zijn alle luchtketels in de centrale ligger van het assenstel geïntegreerd en zijn de hydrauliek slangen op een totaal andere wijze gemonteerd. Hierdoor kan Nooteboom een veel langere levensduur van de hydrauliekslangen garanderen en daarmee een veel hogere transportzekerheid bieden.

Het besturingssysteem, middels draaikransen, maakt de Nooteboom Pendel-X dieplader prima  manoeuvreerbaar. Ook de levensduur van de banden nemen zo toe. Zo zijn er diverse gebruikers van de Nooteboom Pendel-X dieplader die al meer dan 300.000km met de 1e set banden hebben gereden, en waarbij de banden nog steeds voldoende profiel op het loopvlak hebben. Dit betekent een forse besparing op banden en een flinke verlaging van de operationele kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer