Hankook vernieuwt Alphatread • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hankook vernieuwt Alphatread

Met ingang van dit voorjaar breidt bandenmaker Hankook in Duitsland haar aanbod in warme herprofilering uit onder haar eigen merk Alphatread. Het bestaande Alphatread-aanbod wordt vervangen door nieuwe profielen en maten voor regionaal transport en gebruik op bouwplaatsen. De warme loopvlakvernieuwingen worden geproduceerd op de herprofileringsfabrik van Reifen Müller, die sinds 2018 deel is van Hankook.

De R-TH31, ontworpen voor assen van trailers in de maat 385/65R22.5, zal vanaf april op de markt beschikbaar zijn. Vanaf mei of juni zal de R-DH31 gevolgd worden door zijn tegenhanger voor de stuuras in de maten 315/70R22.5 en 315/80R22.5. Beide profielen zijn geschikt voor gebruik op de middellange afstand. Tenslotte zal de R-DM11 het Hankook Alphatread-aanbod vanaf juni compleet maken. Dit profiel is voor gemengd gebruik on en off road, in de maat 315/80R22.5. Tot op heden is het profielpatroon voor stadbussen, de R-AU03+ in de maat 275/70R22.5, al succesvol in de markt gezet.

“Door te investeren in het uitbreiden van onze eigen herprofileringsoperaties, zullen we in staat zijn onze klanten met bedrijfsauto’s in de toekomst een volwaardige loopvlakvernieuwing te bieden”, beklemtoont Manfred Zoni, directeur truckverkoop bij Hankook Reifen Deutschland. De premium warme loopvlakvernieuwingen van Hankook worden niet alleen voor de nationale markt gemaakt, maar ook voor de buurlanden zoals Nederland, België, Frankrijk, Polen, Tsjechië,  Slowakije en Oostenrijk.

De profielen van Alphatread worden in de Reifen Müller herprofileringsfabriek in Hammelburg gemaakt, die deel is van Hankook sinds de aankoop in 2018. Uwe Müller, managing director van Reifen Müller GmbH & Co. Runderneuerungswerk KG: “Als gevolg van de productuitbreiding van Hankook Alphatread zijn recent in onze fabriek aanvullende nieuwe verhittingspersen in gebruik genomen. We zijn klaar om wagenparkbeheerders te dienen met de uitgebreide lijn warme herprofileringsproducten van Hankook van hoge kwaliteit.”

Hankook illustreert de voordelen van warme loopvlakvernieuwing voor bedrijven met wagenparken door haar SmartLife Solutions concept. Alle Hankook-banden voor commerciële voertuigen zijn zo ontwikkeld dat ze geherprofileerd kunnen worden, dankzij hun karkas van hoge kwaliteit, en meerdere keren van een nieuw loopvlak kunnen worden voorzien. Deze kenmerken zorgen ervoor dat bedrijven met wagenparken belangrijke economische voordelen hebben: 5-9 mm aanvullende rubberbasis onder het profiel zorgt voor 25% meer afgelegde kilometers na loopvlakvernieuwing. Hankook Alphatread warme loopvlakvernieuwing kan leiden tot 100 procent meer afgelegde kilometers van een nieuwe band met dezelfde prestaties voor 60 procent minder kosten. Herhaalde herprofilering en loopvlakvernieuwing onder het Hankook SmartLife Solutions concept kan de levensduur van een nieuwe band met 250% doen toenemen. Naast deze economische voordelen, zijn er ook ontelbare milieuvoordelen. Bijvoorbeeld: Loopvlakvernieuwing bespaart ongeveer 70 procent aan ruwe materialen voor de nieuwe banden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer