Michelin biedt meer draagvermogen op Multi-range • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Michelin biedt meer draagvermogen op Multi-range

foto ter illustratie

Michelin breidt het aanbod van haar range X Multi truckbanden, bedoeld voor regionaal transport, verder uit. Er komt een nieuwe afmeting (315/80-R22.5) bij van de X Multi Z en de X Multi D. Ook worden twee nieuwe banden met een hoog draagvermogen toegevoegd: de X Multi HLZ en de X Multi HLT.

De X Multi HLZ en de X Multi HLT beantwoorden aan de vraag naar extra draagvermogen voor trekkers met een kraan en voor dubbelassige aanhangers. Daarmee kunnen ook deze voertuigen profiteren van alle voordelen die de X Multi banden bieden in termen van veelzijdigheid en levensduur. Diezelfde voordelen zijn nu ook beschikbaar voor iedereen die rijdt op banden in de afmeting 315/80-R22.5. Deze afmeting omvat een aanzienlijk deel van de totale markt. Doordat de nieuwste door Michelin gepatenteerde technologieën zijn toegepast, hebben ze bovendien een aanzienlijk langere levensduur: ze kunnen tot 30 procent meer kilometers afleggen. Deze vier nieuwe banden zijn per 1 oktober 2020 beschikbaar op de markt in de Benelux.

De Michelin X Multi HLZ is op de eerste plaats bestemd voor voertuigen actief in onder andere houttransport en trekkende voertuigen met kranen. Het is een stuurasband in de afmeting 385/65-R22.5. Het nieuwe HLZ-concept vergroot het draagvermogen tot 10 ton per as en verhoogt het kilometerpotentieel met 30 procent ten opzichte van zijn voorgangers. Hij is ontworpen voor elk type wegdek dat men bij regionaal en nationaal transport kan tegenkomen. Het loopvlak van de nieuwe Michelin X Multi HLZ bevat een compound waardoor met minder diepe groeven een groter aantal kilometers kan worden afgelegd.

De Michelin X Multi HLT is een band voor de draagas en richt zich op het draagvermogen nu aanhangers met drie assen steeds vaker worden vervangen door dubbelassige aanhangers. De nieuwe Michelin X Multi HLT is in staat om één ton meer per as te dragen, terwijl de geïntegreerde Regenion en Carbion technologieën zorgen voor een langere levensduur (tot 25 procent extra kilometerpotentieel ten opzichte van zijn voorgangers) en minder rolweerstand.

Het Michelin X Multi aanbod, dat tot nu toe vooral was gericht op de markt voor 315/70-R22.5 banden, is uitgebreid met een 315/80-R22.5 versie om een antwoord te kunnen bieden op de grote vraag naar die afmeting. De Michelin X Multi Z voor de stuuras levert 15 procent meer kilometerpotentieel dan zijn voorganger. In het ontwerp van deze band zijn de Regenion, Forcion en Infinicoil technologieën van Michelin toegepast. De Michelin X Multi D voor de motoras levert potentieel 10  procent meer kilometers dan zijn voorganger. Voor het loopvlak van deze band is de Regenion technologie toegepast, en voor het karkas de Powercoil technologie.

Alle X Multi banden zijn voorzien van het 3PMSF symbool, dat wijst op zeer goede gripprestaties onder alle weersomstandigheden. Net als alle andere Michelin bedrijfswagenbanden, is de Michelin X Multi geschikt voor herprofilering en lookvlakvernieuwing. Een langere levensduur van de band sluit aan bij de gedachte van een circulaire economie en biedt volgens Michelin transporteurs de mogelijkheid om zowel hun kosten als hun milieuvoetafdruk terug te brengen terwijl ze ten volle blijven profiteren van het potentieel van hun banden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer