Michelin breidt X Multi range uit met regionale banden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Michelin breidt X Multi range uit met regionale banden

Michelin breidt haar gamma X Multi bedrijfswagenbanden uit. Deze banden zijn bedoeld voor regionaal vervoer. Aan het huidige aanbod wordt een nieuwe band voor de trekas toegevoegd, de X Multi HD D, alsmede een nieuwe band voor diepladers, de X Multi T2.

De X Multi HD D is bestemd voor trekkende voertuigen of bakwagens met een trekas in 22,5” bestemd voor regionaal gebruik die voor het laden en lossen op onverharde wegen komen (zoals bijvoorbeeld zuiveltankers). De X Multi T2 is bestemd voor diepladers in 17,5” zoals aanhangers voor autovervoer, uitzonderlijk vervoer of volumetransport.

Gemeenschappelijk kenmerk van beide Michelin X Multi banden, is hun robuustheid. De X Multi HD is zeer goed bestand tegen beschadigingen, en de X Multi T2 is in staat om zeer zware lading te dragen. Met deze voordelen kunnen vervoerders de veiligheid verbeteren en hun operationele kosten terugdringen. Deze voordelen zijn vooral te danken aan twee belangrijke innovaties: een nieuw loopvlakprofiel en een versterkt karkas.

Bij de X Multi T2 is de REGENION technologie toegepast. Dit betreft een profiel gedurende het hele leven van de band om grip op het allerhoogste niveau te kunnen bieden ongeacht de omstandigheden. De X Multi HD D heeft een compacter profiel met robuustere profielblokken en steenverwijderaars. Het loopvlak is 7% breder en bevat 18% meer rubber dan dat van zijn voorganger, de XDE2+. Vandaar zijn aanduiding: Heavy Duty.

Het karkas van de X Multi HD D en T2 is tot stand gekomen met de POWERCOIL-technologie. Deze generatie staaldraden is lichter maar toch robuuster, waardoor de band robuuster is en meer uithoudingsvermogen heeft. Bovendien zijn in het karkas van de Multi T2 de INFINICOIL en HT Nylon technologieën toegepast. INFINICOIL is een doorlopende staaldraad die om de band heen is gedraaid en een lengte tot 400 meter kan hebben. Hij geeft de band meer stabiliteit, een beter uithoudingsvermogen, en een hoger draagvermogen. De HT Nylon technologie verwijst naar het nylon (in plaats van rubber) dat in de hielzone van de band is verwerkt om meer stabiliteit, uithoudingsvermogen en draagvermogen  te verkrijgen.

Beide nieuwe banden zijn geschikt voor herprofilering en loopvlakvernieuwing. De mogelijkheid tot loopvlakvernieuwing is bij de X Multi HD D met 10% verbeterd doordat hij robuuster is . De X Multi HD D (trekas) is beschikbaar in de afmetingen 315/70 R 22,5 en 315/80 R 22,5. De X Multi T2 (lage aanhangers) is vanaf 1 mei beschikbaar in 215/75 R 17,5, 235/75 R 17,5 en 245/70 R 17,5 en vanaf 1 september 2019 in de afmeting 205/65 R 17.5.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer