Michelin introduceert nieuwe winterband • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Michelin introduceert nieuwe winterband

Het is hoog zomer, maar Michelin kijkt vast graag vooruit naar ijs en sneeuw en introduceert de nieuwe MultiGrip, ontwikkeld voor strenge winterse omstandigheden.

Volgens de Franse bandenfabrikant presteert de MultiGrip nog beter dan zijn voorgangers  en is hij ontwikkeld om maximale veiligheid en mobiliteit te kunnen bieden onder strenge winterse omstandigheden. Daartoe zorgt hij voor zeer veel grip op witte en grijze (smeltende sneeuw) wegen en op natte wegen. Deze nieuw band beschikt over de 3PMSF-certificering.

Het profiel, met lamellen die zichzelf vernieuwen en gebaseerd zijn op de Michelin Regenion technologie, zorgt volgens de fabrikant voor een zeer goede grip; zelfs als de banden zijn versleten. Bij een resterende profieldiepte van 5 mm is de tractie in de sneeuw ruim 50 procent beter en is het remgedrag op sneeuw 20 procent beter dan bij een nieuwe band. Bij 2 mm resterende profieldiepte is de laterale grip op nat wegdek met 20 procent  toegenomen.

Gedurende de gehele winter zorgen de nieuwe banden voor een goed weggedrag op vastgereden sneeuw, vers gevallen sneeuw, smeltende sneeuw, ijzel en nat wegdek. De rest van het jaar behouden deze banden een zeer goed weggedrag, met name op nat wegdek.

De Michelin X MultiGrip biedt een zeer goed rendement dankzij een langere levensduur in kilometers terwijl de grip en het uithoudingsvermogen van het loopvlak gedurende het gehele leven van de band behouden blijven. De levensduur in kilometers is voor de stuurasbanden met meer dan 10 procent  verbeterd, en voor de aandrijfasbanden met meer dan 30 procent. Herprofilering en vernieuwing verlengen de levensduur en bieden de mogelijkheid om de kostprijs per kilometer verder terug te dringen.

De rolweerstand is met 10 procent verminderd. Een vrachtwagencombinatie op nieuwe 385/65R22,5 Michelin X MultiGrip Z banden en 315/80R22,5 Michelin MultiGrip banden realiseert tijdens het eerste leven van die banden een brandstofbesparing van gemiddeld 0,6 liter/100 kilometer. Dat komt neer op een jaarlijkse besparing van € 574 aan brandstof en een jaarlijkse vermindering van de CO2-uitstoot met 1,5 ton . Deze nieuwe banden bieden vloten daarmee de mogelijkheid tot een reductie van:

Beschikbare afmetingen per 1 juli 2021:

  • Stuuras: MICHELIN X MULTI GRIP Z 385/65R22,5 en MICHELIN X MULTI GRIP Z 38555R22.5.
  • Aandrijfas: MICHELIN X MULTI GRIP D 315/80R22,5 en MICHELIN X MULTI GRIPTD 31570R22.5.

Beschikbare afmetingen vanaf 1 juli 2022:

  • Stuuras: MICHELIN X MULTI GRIP Z 315/80R22,5 en MICHELIN X MULTI GRIP Z 315/70R22.5 en MICHELIN X MULTI GRIP Z 295/80R22,5.
  • Aandrijfas: MICHELIN X MULTI GRIP D 295/80R22,5.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer