Nederlandse transporteur niet winterklaar en beboet in Noorwegen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse transporteur niet winterklaar en beboet in Noorwegen

Een Nederlands transportbedrijf werd deze week gecontroleerd in Noorwegen en bleek niet te voldoen aan onder meer de nieuwe regelgeving rond winterbanden. Het bedrijf kreeg omgerekend ongeveer 2200 euro boete.

De geinspecteerde combinatie bleek op het trekkende voertuig zes banden te hebben die niet de 3PMSF/Alpine markering hebben. Dat is verplicht volgens de nieuwe regels die vanaf dit winterseizoen (ingaande 15 november jl.) gelden. Er zijn uitzonderingen mogelijk, maar daar voldeed dit voertuig blijkbaar niet aan. Ook op de trailer zat een band die het M+S symbool miste, dus in totaal waren zeven banden niet in orde. Ook was er een sneeuwketting te weinig aanwezig. Deze overtredingen waren goed voor een boete van bijna 1450 euro.

De chauffeur kon ook geen geldige tolbadge laten zien om de Noorse tol te betalen. Ook dat leverde een boete op, van omgerekend 750 euro. Als hij overigens nog een keer wordt aangehouden zonder tolbadge, verdubbelt de boete, daarna wordt de boete zelfs drie keer zo hoog.

En daarmee was de koek nog niet op voor het Nederlandse transportbedrijf, want om verder te kunnen rijden moest de chauffeur de zeven niet aan de regels voldoende banden wisselen.

Bron + Foto’s: Statens Vegvesen + TTM.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer