Nieuwe maten Apollo EnduRace RD2 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe maten Apollo EnduRace RD2

Apollo Tyres breidt zijn assortiment EnduRace RD2 truck- en busbanden uit en voegt twee nieuwe maten, 315/70 en 295/80, toe aan het productassortiment.

De Apollo ‘Regional Drive’-band is exclusief verkrijgbaar voor 22,5 inch velgen, de standaard voor moderne banden voor trucks en bussen. Deze band biedt volgens Apollo Tyres betere tractie en uitstekende prestaties in alle weersomstandigheden, verminderde rolweerstand en meer kilometers en duurzaamheid.

De EnduRace RD2, geproduceerd in Europa, is een hoogwaardige maar betaalbare oplossing voor vrachtwagenchauffeurs en is geschikt voor middellange- en langeafstandstransport. De band biedt uitstekende grip in natte en winterse omstandigheden en is gecertificeerd voor grip op sneeuw met de 3PMSF-markering (Three Peak Mountain Snowflake – sneeuwvloksymbool met drie bergtoppen).

De band is voorzien van een uniek profiel met groeven en Multi-Edge-schouderblokken, voor optimale prestaties op gladde oppervlakken. Gelijkmatige slijtage over het profiel wordt bereikt dankzij een breder contactoppervlak, waardoor een uniforme drukverdeling mogelijk is. Dit zorgt voor een betere duurzaamheid en rolweerstand. Het versterkte karkas draagt bij aan de verbeterde duurzaamheid – 1,7 maal duurzamer dan de vereisten in de Europese voorschriften – en een betere bestendigheid tegen scheuren.

John Nikhil Joy, Cluster Director Europe – Truck & Bus Tyres bij Apollo Tyres: “Sinds de introductie in 2021 heeft de EnduRace RD2-truckband klanten superieure tractie en duurzaamheid geboden in de uiterst concurrerende truck- en bussector. Het aanhoudende succes en de aanhoudende vraag naar de EnduRace RD2-serie heeft geleid tot deze introductie van nieuwe productvarianten, in afmetingen groter en kleiner dan het origineel.”

“In tegenstelling tot veel andere fabrikanten, die alleen de hoofdmaat van de band testen voor de introductie, voert Apollo Tyres gedurende het gehele ontwikkelingsproces grondige tests uit voor alle bandenmaten. Dit zorgt ervoor dat al onze banden, inclusief de extra maten die later komen, optimale prestaties en waarde bieden aan onze klanten.”

De originele 315/80 R22.5 EnduRace RD 2 werd in augustus vorig jaar geïntroduceerd, en kreeg zeer lovende kritieken in de Europese truck- en bussector. De variant 315/70 R22.5 wordt in juli geïntroduceerd, de maat 295/80 R22.5 in maart 2023. Apollo Tyres zal in 2024 ook de tweede generatie 17,5-inch banden introduceren, die momenteel door ongeveer 15 procent van de Europese truck- en bussector wordt gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer