Ga naar hoofdinhoud

Ook nieuwe regionale truckband bij Apollo

Apollo Tyres breidt haar assortiment EnduRace RD2 vrachtwagen- en busbanden uit met de lancering van een nieuwe 295/80 maat. Het nieuwe product, dat vanaf deze maand verkrijgbaar is in heel Europa, is de nieuwste toevoeging aan de Regional Drive bandenportfolio van Apollo Tyres en is een aanvulling op de populaire 315/70 en 315/80 varianten van de tweede generatie EnduRace RD2.

Verkrijgbaar voor 22,5-inch wielen, de standaard voor de meeste moderne commerciële vrachtwagen- en busbanden, blinkt de EnduRace RD2 uit in alle weersomstandigheden en biedt een optimale rolweerstand, langere kilometrage en duurzaamheid. De nieuwe EnduRace is al de tweede nieuwe band die Apollo in een week tijd lanceert. Vorige week werd ook al de nieuwe EnduMile trailerband gepresenteerd.

De in Europa geproduceerde EnduRace RD2 zet de norm voor kwaliteit en prestaties tegen een aantrekkelijke prijs. De band, die geschikt is voor vervoerders over middellange en lange afstanden, heeft een B-classificatie voor zijn prestaties op nat wegdek en is gecertificeerd voor grip op sneeuw met het ’three peak mountain and snowflake’-symbool.

Een uniek profielpatroon met groeven bevat Apollo Tyres’ ‘Invisible Groove Technology’ en ‘Multi-Edge’ schouderblokken voor optimale prestaties op gladde oppervlakken. Een breder contactoppervlak zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling over het loopvlak om de duurzaamheid te verbeteren en de rolweerstand te minimaliseren. Het versterkte karkas overtreft de Europese wettelijke vereisten en heeft een duurzaamheid die 1,7 keer hoger is dan de industrienorm, terwijl het ook een indrukwekkende scheurweerstand biedt.

Yves Pouliquen, Group Head of Sales and Marketing bij Apollo Tyres Europe, zei: “We zijn er trots op dat we een band kunnen aanbieden die niet alleen uitzonderlijk goed presteert onder uiteenlopende omstandigheden, maar ook een kosteneffectieve oplossing op lange termijn biedt voor exploitanten. Onze derde maatuitbreiding onderstreept onze toewijding aan de regionale aandrijfmarkt; we kijken ernaar uit om meer keuze en nieuwe technische innovaties te bieden om te voldoen aan de veranderende behoeften van ons groeiende klantenbestand.”

De originele 315/80 R22.5 EnduRace RD2 kreeg lovende kritieken in de Europese truck- en bussector toen deze in augustus 2021 werd gelanceerd, en werd in juli 2022 gevolgd door de introductie van de 315/70 R22.5-variant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer