Ga naar hoofdinhoud

Schwarzmüller monteert standaard Apollo Tyres

Opleggerfabrikant Schwarzmüller, een van Europa’s belangrijkste trailerfabrikanten, heeft de EnduRace RT-, EnduRace RT2- en EnduTrax MAHD-banden van Apollo Tyres geselecteerd voor eerste montage voor zijn trailers, wat de eerste OE-deal (Original Equipment) van de bandenfabrikant in de Europese trucksector is.

De tweejarige samenwerking begon in april, toen Apollo Tyres de eerste trailerbanden leverde aan het hoofdkantoor van Schwarzmüller in Freinberg, Oostenrijk. De door Schwarzmüller geselecteerde banden worden geproduceerd in Apollo Tyres’ Gyöngyöshalász-fabriek in Hongarije en worden geleverd in vijf afmetingen, van 17 tot 22 inch: 385/65, 385/55, 245/70, 235/75 en 385/65.

De tweede generatie van de EnduRace RT is ontworpen voor goede prestaties in alle seizoenen is geoptimaliseerd om uitstekende grip te leveren in natte en winterse omstandigheden, en is gecertificeerd voor grip in de sneeuw met een ’three-peak mountain and snowflake’-markering. De grip van de band is 15 procent beter in vergelijking met de vorige generatie.

De EnduRace RT2 biedt uitstekende kilometrageprestaties met een verbeterde duurzaamheid en verminderde rolweerstand, dankzij een loopvlaksamenstelling die slijtage en warmteontwikkeling helpt minimaliseren. Het versterkte karkas verbetert de scheurbestendigheid en de herprofilering aanzienlijk, waardoor de duurzaamheid 1,7 keer groter is dan de Europese wettelijke vereisten.

De EnduTrax MAHD biedt een hoge slagvastheid met een uitstekende tractie voor een maximale inzetbaarheid. De band gebruikt 14 procent extra demping tussen het loopvlak en de gordel, waardoor een hogere weerstand wordt bereikt tegen het doorboren van en afbrokkelen door stenen. Hij is ontworpen om het rubbercontact met 5 procent te verbeteren, wat de stijfheid van het loopvlak verder verbetert en meer kilometers oplevert.

John Nikhil Joy, Cluster Director Europe – Truck & Bus banden, Apollo Tyres, zei: “We zijn er trots op om onze eerste samenwerking met een trailerfabrikant als leverancier van eerste montagebanden aan te kondigen met één van de meest succesvolle vrachtwagentrailerfabrikanten van het continent. Onze beste trailerband heeft bewezen te voldoen aan de eisen van gebruikers in heel Europa met zijn uitstekende prestaties of diverse gebieden en zijn lage kosten. De benoeming tot partner van Schwarzmuller spreekt voor zich.”

“Deze meest recente mijlpaal is te danken aan onze teams op de afdelingen R&D, kwaliteit, productie en verkoop. Zij hebben onze bedrijfsvisie omgezet in realiteit. We kijken ernaar uit om deze relatie de komende jaren verder uit te bouwen.”

Oliver Hirning, Vice President Supply Chain Schwarzmüller, zei: “We zijn erg trots op onze samenwerking met Apollo Tyres, die bekend staan om innovatieve producten die de beste prestaties en veiligheid leveren. Deze nieuwe samenwerking stelt ons in staat om onze wereldwijde klantenkring een reeks premium performance banden voor alle seizoenen aan te bieden.”

Schwarzmüller ontwikkelt, produceert en onderhoudt premium voertuigen met op maat gemaakte transportoplossingen. Met een omzet van € 414 miljoen en 2.000 medewerkers produceert het bedrijf jaarlijks meer dan 10.000 trailers en vrachtwagencarrosserieën, die verkocht worden in 20 Europese landen. Als innovatie- en technologieleider met 150 jaar ervaring zet Schwarzmüller de maatstaf voor bedrijfsvoertuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer