Ga naar hoofdinhoud

TMT Tanks & Trailers monteert Apollo EnduRace RT 2

De Italiaanse trailerfabrikant TMT Tanks & Trailers, heeft de EnduRace RT 2-band van Apollo Tyres geselecteerd voor eerste montage (OE) op zijn premium ‘moving floor’ vrachtwagenopleggers. De samenwerking markeert een nieuwe mijlpaal voor de bandenfabrikant, die zijn portfolio van OE-relaties in heel Europa steeds verder uitbreidt.

Apollo Tyres heeft onlangs zijn eerste order van TMT ontvangen voor de EnduRace RT 2-band. TMT kiest voor twee verschillende 22,5-inch maten: de 385/65 R22,5 en de nieuwe 385/55 R22,5 die vorige maand werd gelanceerd.

De EnduRace RT 2 wordt geproduceerd in de fabriek van Apollo Tyres in Gyöngyöshalász in Hongarije en heeft een geavanceerde structuur en loopvlakpatroon die zorgen voor een gelijkmatige slijtage en een gelijkmatige drukverdeling over een breed contactvlak. De rolweerstand en het geluid worden daardoor tot een minimum beperkt en de lage slijtage helpt om de kosten te beheersen. De band is ontworpen met een versterkt karkas en een profielsamenstelling die slijtage en warmteontwikkeling vermindert, voor een verbeterde scheurweerstand zorgt en een duurzaamheid biedt die 1,7 keer hoger is dan de Europese wettelijke vereisten.

De EnduRace RT 2 biedt ook uitstekende grip in natte en winterse omstandigheden. De band is gecertificeerd voor grip in de sneeuw met de ’three-peak mountain snowflake’-markering, waardoor hoge prestaties en veiligheid het hele jaar door gegarandeerd zijn.

Apollo Tyres lanceerde de tweede generatie EnduRace RT lijn in 2021, voortbouwend op het succes van het origineel in 2017. De nieuwe band is een populaire keuze onder transporteurs van middellange en lange afstanden in Europa en biedt over de hele linie verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, met name op het gebied van rolweerstand, grip op nat wegdek en duurzaamheid.

Berardo Di Giuseppe, TMT Plant Director, licht toe: “Met meer dan 50 jaar in deze sector weten wij wat onze klanten willen. Onze focus op topprestaties, kwaliteit en innovatie wordt doorgevoerd in alle elementen van onze producten en daarom hebben we gekozen voor de Apollo EnduRace RT 2.”

John Nikhil Joy, Cluster Director Europe – Truck & Bus Tyres, Apollo Tyres, zei: “Deze samenwerking benadrukt nogmaals de uitzonderlijke kwaliteit van onze groeiende TBR-productlijn. Ik wil Giuseppe Russo – Truck & Bus Sales Manager Europe bedanken voor het binnenhalen van de TMT-opdracht voor Apollo. De EnduRace RT 2 is uitgegroeid tot een zeer gewilde band in Europa. Deze tweede generatie biedt opmerkelijke verbeteringen over de hele linie en biedt bedrijven zoals TMT een betrouwbare band met indrukwekkende prestatie-eigenschappen.”

TMT Tanks & Trailers is een van de snelst groeiende bedrijven in de transportsector in Italië en heeft talrijke prijzen gewonnen voor zijn innovatieve trailerontwerpen. Inmiddels heeft TMT meer dan 800 klanten en meer dan 60 partners.

Onlangs nog werd TMT genomineerd in de categorie ‘Smart Trailer’ bij de Trailer Innovation Awards voor zijn ‘moving floor’ vrachtwagentrailers. Dit zijn gespecialiseerde laad- en lossystemen waarmee bulkmateriaal kan worden gelost zonder dat er kantelmechanismen nodig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer