VIDEO - Asbest vrijgekomen bij brand palletfabriek • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Asbest vrijgekomen bij brand palletfabriek

In Venlo wordt het asbest opgeruimd dat dinsdag bij een brand in een palletfabriek was vrijgekomen. Een gebied van 150 meter breed en een kilometer lang is daarbij afgesloten.
Brand palletfabriekIn dit gebied ligt het Venlose ziekenhuis VieCuri, dat daardoor gisterenavond moeilijk bereikbaar was. Na enige uren konden patiënten toch weer in het ziekenhuis terecht.

Volgens een woordvoerder van de brandweer is er geen asbest in het ziekenhuis terechtgekomen doordat meteen na het uitbreken van de brand de inlaat van het luchtverversingssysteem werd afgesloten.

Mensen die het ziekenhuis binnen wilden, moesten hun schoenen schoonmaken met natte doeken om zo eventuele asbestdeeltjes te verwijderen.

De politie sloot een aantal wegen in de omgeving van de palletfabriek af om te voorkomen dat automobilisten asbestdeeltjes via de banden verspreidden. Daardoor is een huisartsenpost die tegenover de fabriek ligt niet bereikbaar.

Vandaag wordt de weg waaraan zowel de huisartsenpost als de fabriek liggen schoongemaakt. Tot hoever de deeltjes in de omgeving precies zijn verspreid, wordt nog onderzocht.

Van de palletfabriek zijn de zagerij en een deel van de productieruimte afgebrand. De oorzaak van de brand in Venlo is nog niet duidelijk.

Bron: NOS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer