VIDEO - Bridgestone opent nieuw state-of-the-art testcircuit voor nat wegdek in Rome • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Bridgestone opent nieuw state-of-the-art testcircuit voor nat wegdek in Rome

Bandenfabrikant heeft een nieuwe natte testbaan, de Wet Handling Track, in gebruik genomen op zijn Europese testcentrum bij Rome. Het bedrijf investeerde ongeveer 3 miljoen euro in het project. De nieuwe baan werd in een virtuele omgeving ontworpen voordat de bouw van start ging. Hier kunnen premiumbanden in uiteenlopende rij- en gripomstandigheden getest worden op nat wegdek.

Om te zorgen voor maximale testmogelijkheden op de Wet Handling Track werkte Bridgestone samen met partners, waaronder zowel nieuwe EV-spelers als traditionele voertuigfabrikanten. Op basis van de informatie uit de analyse van de feedback en gegevens van autofabrikanten en piloten, uit virtuele simulaties en door een modulaire aanpak met afzonderlijke ontwerp- en ontwikkelingsgebieden – zoals het nieuwe oppervlak, een verbeterde configuratie en een efficiënter waterbeheer – kon Bridgestone deze ultramoderne faciliteit creëren.

Het oppervlak van de baan is ontworpen in samenwerking met de universiteit van Pisa, en bestaat uit zorgvuldig geselecteerde aggregaten met grotere slijtvastheid, een betere homogeniteit in de loop van de tijd, met een constante wrijving en hoger gripniveau. Dat zorgt voor een betere beoordeling van de algehele prestaties van de banden.

De geavanceerde configuratie van het circuit biedt een aantal voordelen:

  • Dynamische overgangsomstandigheden met gecombineerde inputs en frequentere acties op het gaspedaal
  • Slalomtests door een snelle chicane, en de mogelijkheid om in beide richtingen van het circuit te rijden
  • Meer gecombineerde versnellingen in vergelijking met de oorspronkelijke configuratie
  • Gemakkelijker optrekken en afremmen in lengterichting in vergelijking met de oorspronkelijke configuratie

Gecombineerd stellen deze resultaten Bridgestone in staat om premium banden te ontwikkelen en te testen die voldoen aan de eisen en wensen van de klanten.

Vooraleer te starten met de bouw, werd het ontwerp aan de hand van virtuele circuit-simulaties uitgebreid getest. Dat liet toe om verschillende scenario’s van tevoren te evalueren en uiteindelijk de best mogelijke configuratie te kiezen. Een enorm voordeel. Deze virtuele ontwikkeling bood ook aanzienlijke duurzaamheidsvoordelen want door dit proces was een efficiënter gebruik van middelen mogelijk. Bovendien kan tot 90 procent van het water gerecycleerd worden dankzij een nieuw waterbeheersysteem met 6 km leidingen en een reservoir van 4 miljoen liter, wat de milieu-impact van het nieuwe circuit verder beperkt.

De veiligheid op de nieuwe natte testbaan is cruciaal. Daarom wordt in de uitloopgebieden een speciale klei, Argex, geplaatst om de remafstanden te verkorten op de meest kritieke punten.

De aanleg van het nieuwe circuit bood ook de gelegenheid om het hele veiligheidsbeheer van het Europese testcentrum te verbeteren, met de invoering van een nieuw EUPG Safety Management System.

Het nieuwe systeem biedt geautomatiseerde digitale baanbewaking. Testrijders krijgen in realtime veiligheidswaarschuwingen via digitale dashboards en automatische gesproken boodschappen. Zo kunnen piloten zich volledig op het rijden concentreren, terwijl ze toch cruciale veiligheidsinformatie ontvangen. Andere nieuwe functies zijn onder andere digitale toegang tot alle circuits op het terrein door automatische registraties van de autorisaties, of virtuele slagbomen om specifieke gebieden te beheren.

Bridgestone’s Europese R&D- en testcentrum vormen het middelpunt van de product- en oplossingontwikkeling in de regio. Het is een van de meest geavanceerde proeftuinen in de bandenwereld, speciaal ontworpen voor het testen van banden en uitgerust met de modernste apparatuur. Verschillende specifieke materialen en combinaties zorgen voor een breed scala aan ondergronden, representatief voor de meeste wegomstandigheden in Europa. Ook Bridgestone’s eigen Virtual Tyre Development-technologie werd hier ontwikkeld.

Emilio Tiberio, COO & CTO van Bridgestone EMIA, zegt hierover: “Bridgestone is een van de grootste investeerders in onderzoek en ontwikkeling in de sector. Onze ultramoderne testfaciliteiten zijn een belangrijk onderdeel van ons voortdurende streven naar innovatie. Door onze klanten en partners te voorzien van verschillende testomgevingen, waaronder nieuwe wegdekken en -omstandigheden, kunnen we de seizoensgebonden effecten op de grip van banden beter aanpassen, wat uiteindelijk de veiligheid van bestuurders ten goede komt. Veiligheid voor ons bedrijf van het allergrootste belang, maar duurzaamheid is dat ook. Daarom ontwikkelen we onze processen voortdurend om het verbruik van hulpbronnen te verminderen en zo een positiever effect te hebben op mens en planeet.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer