VIDEO - Goodyear introduceert DrivePoint • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Goodyear introduceert DrivePoint

Bandenfabrikant Goodyear introduceert DrivePoint, een nieuw en volgens Goodyear gebruiksvriendelijk bandenspanningscontrolesysteem. Met DrivePoint kan Goodyear nu drie alternatieven kan bieden om te voldoen aan de specifieke behoeften van vlootbeheerders die de uptime willen verhogen en het bandenonderhoud proactief willen plannen.

Het opvolgen van bandenspanning is van vitaal belang om vrachtwagens en trailers meer bewegingsvrijheid en een betere brandstofefficiëntie te bieden, maar ook een optimaal kilometerrendement en langere levensduur van de banden.

DrivePoint voegt zich bij de bestaande slimme TPMS- en Drive-Over-Readerbandenmonitoringsoplossingen binnen Goodyear’s Total Mobility end-to-end waarde propositie, die ook banden en een pan-Europees servicenetwerk omvat.

Alberto Villarreal, Managing Director Proactive Solutions and Fleet voor Goodyear Commercial Europe: “Met DrivePoint duurt het slechts enkele seconden om de bandenspanning te controleren. Regelmatige controles helpen de uptime te verhogen en tegelijkertijd de brandstofefficiëntie te maximaliseren en de CO2-voetafdruk van de vloot te verkleinen. Naast onze andere geavanceerde en voorspellende oplossingen is het een eenvoudig te installeren oplossing die zal voldoen aan de behoeften van veel bedrijven die de uptime van hun vloot willen maximaliseren en tegelijkertijd hun operationele kosten willen verlagen.”

Goodyear DrivePoint bestaat uit ventielsensoren op de vrachtwagen en ontvangers op het terrein die op batterijen werken en die de spanning in alle banden onmiddellijk aflezen terwijl een voertuig erlangs rijdt. De data worden geüpload naar de Goodyear Cloud voor eenvoudige toegang en rapportage via de Goodyear Fleet Manager mobiele en web iOS- en Android-vriendelijke apps. Als de druk onder het aanbevolen niveau komt, ontvangt de vlootbeheerder onmiddellijk een waarschuwing om een mogelijk bandenincident te voorkomen dat kan leiden tot stilstand van het voertuig en pechverhelpingskosten.

Voor deze nieuwe oplossing hoeft de band niet te worden gedemonteerd omdat de sensoren snel op de ventielen kunnen worden geïnstalleerd, waardoor de complexiteit van de installatie en de daarmee gepaard gaande stilstandtijd worden beperkt. Het is speciaal ontwikkeld voor transport- en logistieke bedrijven die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke en toch zeer efficiënte oplossing voor bandenspanningscontrole.

“DrivePoint voegt een kosteneffectief alternatief op het terrein toe voor onze klanten. Wij zorgen voor de volledige installatie en het systeem vereist een minimum aan nazorg. Het biedt de vloot een volledig zicht op de bandenspanning van elk voertuig, waardoor ze het onderhoud efficiënter kunnen plannen. Frequente controle van de banden van voertuigen helpt de kans op gemiste leveringen door de stilstand van voertuigen te verminderen. Ze dragen ook bij tot een maximale veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid. Onze focus ligt op het leveren van oplossingen die resultaten opleveren voor vlootbeheerders en toegevoegde waarde bieden voor hun klanten”, voegde Villarreal eraan toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer