900 miljoen euro steun voor Duits waterstofinitiatief • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

900 miljoen euro steun voor Duits waterstofinitiatief

De Europese Commissie heeft, op grond van de EU-staatssteunregels, haar goedkeuring gegeven aan een Duitse regeling van 900 miljoen euro ter ondersteuning van investeringen in de productie van hernieuwbare waterstof in niet-EU-landen, die vervolgens in de EU zal worden ingevoerd en verkocht.

De regeling, die ‘H2Global’ wordt genoemd, heeft tot doel te voldoen aan de vraag van de EU naar hernieuwbare waterstof, die de komende jaren naar verwachting aanzienlijk zal stijgen, door de ontwikkeling van het onbenutte potentieel aan hernieuwbare hulpbronnen buiten de EU te ondersteunen. Het zal bijdragen tot de milieudoelstellingen van de EU, in overeenstemming met de Europese Green Deal, zonder de concurrentie op de interne markt onnodig te verstoren.

Vicevoorzitter Margrethe Vestager, belast met het mededingingsbeleid, verklaarde: “Deze Duitse regeling van 900 miljoen euro zal projecten ondersteunen die leiden tot een aanzienlijke vermindering van de uitstoot van broeikasgassen, in overeenstemming met de milieu- en klimaatdoelstellingen van de EU die in de Green Deal zijn vastgesteld. Zij zal ertoe bijdragen dat wordt voldaan aan de toenemende vraag naar hernieuwbare waterstof in de EU, door de ontwikkeling van deze belangrijke energiebron te ondersteunen in gebieden van de wereld waar zij momenteel niet wordt geëxploiteerd, met het oog op de invoer en verkoop ervan in de EU. Door de opzet van de regeling kunnen alleen de meest kosteneffectieve projecten worden gesteund, waardoor de kosten voor de belastingbetaler worden beperkt en mogelijke concurrentieverstoringen tot een minimum worden beperkt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer