‘Nederland moet Europees koploper in waterstof worden’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Nederland moet Europees koploper in waterstof worden’

Waterstof wordt een van de belangrijkste duurzame energiedragers van de toekomst. Dankzij waterstof kunnen we een groot deel van onze industrie en het zware transport verduurzamen. Nederland heeft alles in huis om een grote speler te worden op het gebied van waterstof. Dat zeggen VVD en D66.

“We hebben vanwege de Noordzee een enorme potentie voor elektrolyse – het produceren van waterstof uit duurzame bron. Daarnaast ligt er al een nationale gasinfrastructuur en hebben we vanwege het aardgas cruciale kennis en kunde in huis voor het bouwen van een waterstofeconomie. Ook biedt het een kans om via onze kennisinstellingen en technische universiteiten deze kennis uit te bouwen en te werken aan prachtige innovaties voor de toepassing van waterstof in een schone economie. Nederland heeft bovendien de bedrijven en de knappe koppen die staan te popelen om er grootschalig mee aan de slag te gaan”, aldus Tweede Kamerlid Raoul Boucke van D66.

Nederland benut zijn grote potentie nog onvoldoende, zien de partijen. “Terwijl landen om ons heen al flinke stappen hebben gezet, zijn grote investeringen in de Nederlandse waterstofeconomie nog nauwelijks op gang gekomen. Daarom is het tijd voor ambitie en daadkracht vanuit de regering. Met het actieplan van D66 en VVD geloven wij dat Nederland in 2030 leidend in Europa gaat zijn op het gebied van waterstof. Daarmee verduurzamen we Nederland, verstevigen we de Nederlandse economie en worden we minder afhankelijk van Rusland. “We willen dat Nederland in de toekomst helemaal draait op schone energie. Want dat is goed voor het klimaat, en voor onze banen. Maar dan moet er wel een schep bovenop. Laten we nu op grote schaal investeren in waterstof, zodat we de industrie in Nederland echt kunnen vergroenen. De kansen liggen er, aan de slag!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer