Ga naar hoofdinhoud

Petronas smeert met Tutela

Petronas Lubricants International lanceert een nieuwe reeks smeermiddelen voor vrachtwagens onder de naam Tutela. De producten in deze reeks zijn ontwikkeld voor het beschermen van transmissie, as en differentieel; onderdelen die, naast koel- en hydraulische systemen, een fundamentele rol spelen in het goed functioneren en de veiligheid van bedrijfsvoertuigen.

Petronas noemt deze systemen ‘onzichtbare helden’, omdat hun teamwork misschien niet direct zichtbaar is, maar wel ‘heroïsch’. Bovendien staat op deze componenten intensieve mechanische druk, waardoor voldoende bescherming en smering noodzakelijk is. Petronas Tutela biedt een brede reeks aan functionele vloeistoffen die voldoet aan de verwachtingen van de fabrikant, de levensduur van voertuigen verlengt en bovendien uitstoot en brandstofverbruik verlaagt.

De Petronas Tutela-producten zijn tevens bestand tegen zeer lage temperaturen – een belangrijke factor, omdat vloeistoffen naast een beschermend effect, ook een belangrijke functionele rol hebben in automaten. Omdat de Tutela-producten ook geschikt zijn voor hybride en elektrische voertuigen, biedt Petronas met deze reeks een assortiment voor elke behoefte.

In het transmissiesysteem staat meer druk dan in andere onderdelen van de motor. Petronas Tutela combineert een olie met lage viscositeit met een vloeistoflaag die deze hoge druk kan weerstaan. De vloeistof vermindert wrijving en verlaagt brandstofverbruik, voor meer duurzame mobiliteit. Zo verbetert Petronas Tutela de prestaties en efficiëntie van afzonderlijke mechanische onderdelen, beschermt het transmissies tegen mechanische slijtage en verlengt het de levensduur van voertuigen.

De producten uit de Petronas Tutela-reeks zijn zowel geschikt voor moderne automatische transmissies met een groot aantal versnellingen als voor traditionele versnellingsbakken. Ze garanderen maximale prestaties voor wat betreft bescherming, hoge viscositeit, verlaging van wrijving en brandstofverbruik. Ook vergroten ze de efficiëntie van voertuigen en transmissiesystemen en maken ze de intervallen tussen olieverversingen groter, wat de TCO (Total Cost of Ownership) aanzienlijk verlaagt. De reeks bestaat uit vier verschillende lijnen: 900, 700, 500 en 300. Vloeistoffen voor bedrijfsvoertuigen als bussen, tractoren, graafmachines en heftrucks zijn te herkennen aan de afkorting HD (Heavy-Duty).

De nieuwe Petronas Tutela ATF 900 HD, vervaardigd met volsynthetische smeermiddelen van hoge kwaliteit, is ontworpen voor extreme omstandigheden zoals in lijnbussen en stadsvervoer, maar ook vrachtwagens en bussen die lange afstanden afleggen. Dankzij de speciale formule hoeft de olie pas na 180.000 kilometer ververst te worden; dat levert niet alleen economisch voordeel op voor de vloot, maar ook voor het milieu, aangezien er minder vloeistoffen verwijderd moeten worden.

Zoals alle Petronas-producten, garandeert ook de Petronas Tutela 700-productlijn compliance met de strenge specificaties van transmissiefabrikanten en is het hét smeermiddel bij uitstek voor eigenaren van moderne voertuigen met compacte handmatige of automatische transmissies en een groot aantal versnellingen die worden gebruikt voor veeleisende activiteiten. Deze lijn bestaat onder meer uit de Petronas Tutela ATF 700 HD, die dankzij zijn formule zorgt voor een interval van 120.000 kilometer voordat de olie ververst moet worden, en de MTF 700 HD voor handgeschakelde transmissies met intervallen tot 360.000 kilometer. Axle 700 EHD 75W-90, het volsynthetische superpremium smeermiddel voor transmissies, assen en differentiëlen, maakt de lijn compleet, en maakt het mogelijk om tot wel 800.000 kilometer te rijden zonder verversing.

De Petronas Tutela 500-serie in de ATF 500 HD-versie wordt vervaardigd met een semi-synthetische formule en is speciaal ontworpen voor voertuigen tot tien jaar oud. Het product garandeert een verversingsinterval van 60.000 kilometer en meer schuifstabiliteit voor een uniformere en bestendigere vloeistoflaag die slijtage tegengaat en de mechanica beter beschermt.

Ten slotte is er de Petronas Tutela 300-lijn, hoogwaardige minerale oliën die zijn ontworpen voor consumenten met oudere voertuigen. Een van de belangrijkste kenmerken van deze lijn is de mogelijkheid om lawaai van versnellingsonderdelen (transmissie en differentieel) aanzienlijk te verminderen.

Naast de nieuwe Tutela-lijn, introduceert Petronas ook een ware evolutie: ETRO+. Een Group III+-basisvloeistof die zorgt voor efficiënter brandstofverbruik en CO2-uitstoot verlaagt. ETRO+ is een oplossing die met zijn hoge-viscositeitsindex, lage viscositeit in de koude-startsimulator en lage verdampingsverlies (NOACK) voldoet aan de eisen voor lage uitstoot. Met dit nieuwe product krijgt een grotere markt toegang tot duurzame en milieuvriendelijke oplossingen. ETRO+ is onderdeel van Petronas’ Planet Care-strategie. De unieke basisvloeistof wordt momenteel geproduceerd in Petronas’ speciaal ontwikkelde Group III-fabriek in Maleisië. Er bestaan reeds plannen voor wereldwijde uitbreiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer